A Toyota Avensis a legmegbízhatóbb flottaautó

2004.12.10. 15:02

Az angol Fleet News 739 ezer autó adatai alapján állította össze idei megbízhatósági rangsorát. Nagy-Britannia ötven legnagyobb cégautó-flottája szolgált a felmérés alapjául, amelyben azt vizsgálták, hogy egy adott típus milyen arányban veszi ki a részét az összes vizsgált jármű meghibásodásaiból.

Az eredmény nem igazán meglepő, mondhatni igazolja a korábbi felméréseket és az autós társadalom közhelyeit: az élen japán típusok és német prémium-márkák modelljei végeztek. A sor elején a Toyota Avensist találjuk, majd az Audi A4-es, a Nissan Primera, a Mercedes C-osztály, és holtversenyben a 3-as BMW, valamint a VW Golf következik. A legjobb nem német vagy japán modell a Jaguar X-type lett, amely a Toyota Corollával és a Honda Civickel osztozik a tizedik helyezésen. A márkák összevont versenyében is hasonló a kép, bár a sorrend nem pont ugyanaz mint a márkák versenyében: az első a Honda, a második a Toyota, utánuk pedig a BMW, az Audi, a Nissan, a Mercedes, a Mazda, a VW, valamint holtversenyben a Ford és a Volvo következik.

Persze a brit felmérés adatait hiba volna anélkül értékelni, hogy figyelembe vennénk a helyi jellegzetességeket. Számos típus például egyáltalán nem kapható Nagy-Britanniában, és az árak is eltérő arányokat mutatnak a magyarországi viszonyokhoz képest, de az mindenesetre elgondolkodtató, hogy az első tíz típus és márka közt nem találunk egyetlen francia vagy olasz nevet sem, sőt, angol is csak mutatóba akad...

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.