Készülnek az új GM-Renault haszonjárművek

2006.05.10. 10:12

Mindkét közös modellsorozat megújul. Az Opel Vivaro - Renault Trafic és az Opel Movano - Renault Master páros átdolgozott változatait egyszerre, az idén szeptemberben mutatják be.

Teljes modellcseréről aligha lehet szó, hiszen a Vivaro-Trafic páros 2001-ben, a Movano-Master pedig 2002-ben került piacra, azaz haszonjármű-mércével még egész fiatalnak számítanak, de a GM és a Renault lépéskényszerben van, hiszen idén a konkurencia is újít. A Ford már bemutatta a felfrissített Transit sorozatot , a PSA és a Fiat pedig a Fiat Ducato, Peugeot Boxer, Citroën Jumper trió új generációjának leleplezésére készül.

A GM Europe és a Renault haszonjármű-fronton 1996 óta működik együtt, és a munkamegosztás eddig meglehetősen sikeresnek bizonyult. A jelenleg futó két modellsorozatból az elmúlt öt év során durván 1,21 millió példányt adtak el. A mostani bejelentés alapján úgy tűnik, a két autógyártó továbbra is közösen képzeli el a jövőt a haszonjármű-piacon: 2012-ig, a közös haszonjárművek modellciklusának végéig biztosan együtt dolgoznak a piac meghódításáért.