Kémfotókon az új Skoda Superb

2007.02.16. 09:27

Eddig abban sem voltunk biztosak, hogy az átszabott Passatnak egyáltalán lesz utódja, de a fotók tanúsága szerint a csehek új luxusautója gyakorlatilag készen van.


Galéria - kattintson a képre

Az aktuális Passat műszaki alapjaira épülő nagykocsi ráadásul meglehetősen szokatlan jelenség. A hűtőmaszkja a Fabiával és a Roomsterrel bevezetett új, egységes márkaarculathoz igazodik, az első fényszórók késpengére emlékeztető formájával viszont eddig leginkább csak tanulmányautókon találkozhattunk. Hátul hatalmas ötödik ajtót alakítottak ki, a hátsó oldalajtók hossza alapján pedig arra következtethetünk, hogy lábtérben ezúttal sem lesz hiány.


Galéria - kattintson a képre

Míg a jelenlegi Superb elsősorban alacsony ára és tágas belső tere révén szerzett magának híveket Európában, addig az új modell önálló formaterve révén a Ford Mondeo és az Opel Vectra ferde hátú változatainak erős ellenfele lehet, miközben a lépcsős hátú Passatot kiválóan kiegészítheti. Műszaki szempontból nem várható igazi nagy újdonság a Superb második generációjától. Alighanem ez is, ahogy a többi hasonló méretű autó a VW-csoportban, a megszokott 1,6 és 2 literes benzines, valamint 1,9 és 2 literes dízelmotorokkal érkezik, sőt, a cseh szaksajtó szerint a VW itt is beveti a kétfeltöltős 1,4 literes TSI motort.

Egyelőre nem tudjuk biztosan, hogy mikor lesz az új Superb bemutatója, de a képeken látható autók állapotából arra következtethetünk, hogy akár már az idén találkozhatunk a típussal valamelyik nagyobb autókiállításon.