Hivatalos rajzon az Opel Zafira

2009.04.09. 15:33

Az új Astra leleplezése után nem sokkal érkezik az Opel kompakt egyterűjének harmadik generációja, amely ebben a kategóriában ismét az élmezőnybe juttathatja a német gyártót.

Az új modellről egyelőre csupán egyetlen vázlatot mutattak, de ezen is elég világosan látszik, hogy merre indult a fejlesztéssel az Opel tervezőgárdája. Alapvetően az Insignia kerekdedségét, és az Astra visszafogott orr-részét láthatjuk viszont a rajzon - az egyetlen, többé-kevésbé meglepő részlet az eddig csak tanulmányautókon látott bumeráng-forma, amely az első fényszórókat és az alattuk elhelyezett légbeömlőt fogja egyetlen formai egységbe. Úgyanakkor az az érzésünk, hogy az egyszerű forma az Astrához hasonlóan itt is kellemes arányokkal párosul, így az autó megjelenése aligha lehet a siker akadálya. Érdekesebb kérdés, hogy sikerül-e megtartani az elődmodellek tágasságát és sokoldalúságát. A vázlaton igazán rövidnek tűnő hátsó túlnyúlás olyan érzést kelt, mintha az autó ötüléses lenne, pedig úgy tudjuk, ezúttal is hét személy szállítására rendezik be az egyterűt, méghozzá hét különálló ülés kerül a belső térbe - a két hátsó természetesen padlóba hajtogatható kivitelű lesz.

A bemutató pontos dátumát egyelőre nem ismerjük, de úgy néz ki, az Opel nem szeretne sokat várni vele az Astra leleplezése után, így várhatóan már 2010 első felében lelelpezhetik a Zafira következő generációját.