Legális kapudrog a Parkoló Parádén

2021.06.18. 14:13

Az a jó ebben az autósdiban, hogy érzéseket tud kiváltani. Még egy small block Swift is. Magáénak tudhatja a popkultúra tortájának egy vaskosabb szeletét, a csomagtartóban pedig messze több liter emlék fér el, mint amennyit a katalógus ír. Ez olyankor jó igazán, amikor nem is nagyon kell azt az érzést körülhatárolni, megmagyarázni, csak hagyni, hogy elmosson, miközben gondolatfoszlányok villannak fel, organikusan követve, felváltva egymást, mindenféle kontroll nélkül. Szeretem ezt a tudatállapotot. Ritkán jutok hozzá ehhez a rendhagyó droghoz, de ha van egy ipari csarnok, régi ablakokon beszűrődő, aranyszín napfény, az állott levegőt fűszerező olaj- és gépzsírszag, meg persze a patinát ékszerként hordó autó, akkor a trip garantált. Kicsit nagy az infrastruktúraigénye ahhoz, hogy lepattant diszkóbudiban árulni lehessen, ellenben felterjeszteném TB-támogatott terápiának, a pajtalelet legyen intézmény! Ilyen helyen állok most, be is dobtam a gyeplőt a két agyféltekém közé. Annyi kontroll maradt csak, hogy térdre boruljak, és ráfeküdjek az exponáló gombra. Ezek az autók már nincsenek napi használatban, de régen történeteket írtak és meséltek. Néhányukat por is lepi már, megmerevedve időben és térben, de a cél mindnél az, hogy majd újra erőre kapjanak, egy új esélyt kapva. Az a nagy szerencse, hogy kicsit könnyebb őket újra életre kelteni, mint papust kihozni az öregek otthonából. Az a jó ebben a helyben, hogy van, és ha minden jól megy, hamarosan már nyitva is lesz. Mindenkinek! Maholnap pedig a Parkoló Parádé is lerázza magáról a port, kinyitja kapuit, és az ökumenikus autótisztelethez újra dugattyúk zengik a zsoltárokat. Köztük lesz egy autó innen is. Lobbiztam, hogy akár kettő is. Kedves olvasó, tippelj, melyik! És ha már eljössz a Parkoló Parádéra, kérdezd meg a srácokat az autójuk mellett, mikor nyílik meg ez a mágikus hely, A Trezor!

Információk a következő Totalcar Parkoló Parádéról!

A következő, 38. Parkoló Parádé 2022. október  16.-án, vasárnap lesz a Hungexpo területén. Részletek hamarosan!

Tervezett programok (folyamatosan frissül):

  • Az idén megszokott receptet követve ismét egy téma köré húzzuk fel a rendezvényt: a tuningautók, a csillogó veteránok, valamint a sportkocsik után most a nyolcvanas-kilencvenes évekbe ugrunk visszaEhhez az alapot Quixotic adja: Miklósy Krisztián munkásságát jól ismerheti, akinek rendesen becsípődött a 80-as évek synthwave hangulata, de ha nem lenne meg, mindenképpen nézd meg róla készült portrénkat: 
  • Folytatódik a Tulaj a Pályán verseny! Információ hamarosan!
  • Autódoki live - ingyenes élő diagnosztika és tanácsadás Autódoktorunktól, kollektív pingvinezés nyitott géptetők mellett. Hozott krehácsra ingyenes ráolvasás, szakértő hümmögés évtizedes rutinnal!
  • Parádés bazár, hogy ne menj haza üres kézzel!
  • Ökumenikus érdekesautó-nézegetés, és barátkozás parkolószerte.

Gyerekeknek:

  • A nagy népszerűségnek örvendő ingyenes gokartozás a Kalandozóparktól a 3-as fogadó előtti díszkövön.
  • Kilátogat a Szomjoltóság csapata egy csodaszép oldtimer Mercedes 710 tűzoltóautóval és rengeteg programmal, ráadás hűsítéssel, ha túl meleged lenne!

Fontos infók

A rendezvényen előre (az alábbi gombra kattintva) vagy a helyszínen megváltott belépővel lehet részt venni. A jegy elővételben 2022.10.16. 11:30-ig 1200 Ft/fő (szépkártyával is lehet fizetni), a helyszínen váltva 1750 Ft/fő. A rendezvényre 14 éven aluli gyermekek nagykorú kísérővel, 18 év alattiak kísérő nélkül is ingyenesen léphetnek be.

A jegy egyszeri belépésre illetve behajtásra jogosít a Totalcar Parkoló Parádéra és annak minden kiegészítő programjára a Hungexpón (Bp. 1101, Albertirsai u. 10.).

Látogatói kapunyitás 12 órakor.
Belépés: autóval az 5-ös, gyalogosan a 3-as kapun.

A rendezvényre bármilyen gépjárművel ingyen be lehet hajtani, amennyiben az abban tartózkodó személyek érvényes jeggyel rendelkeznek.

Amennyiben gyalog jönnél, a MÁV járatai a Keleti pályaudvarból 5 perc alatt Kőbánya felsőn vannak, ami majdnem pont a 3-as, gyalogos bejáratnál van. A vonatot Budapest bérlettel vagy 250 forintnyi jeggyel veheted igénybe. A konkrét menetrendet ide kattintva találod.

A motorosoknak külön parkolót jelöltünk ki, amit táblával is jelzünk. Kérjük, lehetőleg oda parkoljatok.

A PP-re kutyák és egyéb háziállatok ingyenesen hozhatók, a látogató gazda felelősségére.

Aki drónfelvételeket kíván készíteni a területen, a jelenleg érvényes jogszabályok értelmében előzetes engedély birtokában teheti ezt. A helyszínre vonatkozó engedélyt a rendezveny@mail.totalcar.hu címen kérhetitek.

A rendezvény szervezői fenntartják a jogot a belépők és behajtók számának korlátozására, tekintettel a helyszínek befogadási képességére és az aktuális szabályozásra.

Az eseményen bármilyen marketing tevékenység, árusítás csak a rendezőség engedélyével történhet!

A rendezvényt "szinte" minden időben megtartjuk!

A rendezvény sajátosságaiból adódóan külön felhívjuk a látogatók a figyelmét a kulturált autó- és egyéb járműhasználatra!

Az autós rendezvény veszélyes üzem. A szervezők törekednek a biztonságos keretek biztosítására és betartatására, de ennek ellenére történhetnek balesetek. A jegy megvásárlásával ezt tudomásul veszi, és lemond minden kártérítési jogáról a szervezőkkel szemben.

Amennyiben ezt nem képesek betartani, a rendezvény szervezői fenntartják a jogot, hogy a további rendezvényekről kitiltsák a szabályok megszegőit!

Előjelentkezés árusnak (élelmiszert és italt árusítók sajnos nem tudnak jelentkezni!), szponzornak, stb.: rendezveny@mail.totalcar.hu

A rendezvényre a Totalcar Általános Szerződési Feltételei érvényesek.

A Totalcar adatkezelési tájékoztatója itt olvasható.