Legális kapudrog a Parkoló Parádén

2021.06.18. 14:13

Az a jó ebben az autósdiban, hogy érzéseket tud kiváltani. Még egy small block Swift is. Magáénak tudhatja a popkultúra tortájának egy vaskosabb szeletét, a csomagtartóban pedig messze több liter emlék fér el, mint amennyit a katalógus ír. Ez olyankor jó igazán, amikor nem is nagyon kell azt az érzést körülhatárolni, megmagyarázni, csak hagyni, hogy elmosson, miközben gondolatfoszlányok villannak fel, organikusan követve, felváltva egymást, mindenféle kontroll nélkül. Szeretem ezt a tudatállapotot. Ritkán jutok hozzá ehhez a rendhagyó droghoz, de ha van egy ipari csarnok, régi ablakokon beszűrődő, aranyszín napfény, az állott levegőt fűszerező olaj- és gépzsírszag, meg persze a patinát ékszerként hordó autó, akkor a trip garantált. Kicsit nagy az infrastruktúraigénye ahhoz, hogy lepattant diszkóbudiban árulni lehessen, ellenben felterjeszteném TB-támogatott terápiának, a pajtalelet legyen intézmény! Ilyen helyen állok most, be is dobtam a gyeplőt a két agyféltekém közé. Annyi kontroll maradt csak, hogy térdre boruljak, és ráfeküdjek az exponáló gombra. Ezek az autók már nincsenek napi használatban, de régen történeteket írtak és meséltek. Néhányukat por is lepi már, megmerevedve időben és térben, de a cél mindnél az, hogy majd újra erőre kapjanak, egy új esélyt kapva. Az a nagy szerencse, hogy kicsit könnyebb őket újra életre kelteni, mint papust kihozni az öregek otthonából. Az a jó ebben a helyben, hogy van, és ha minden jól megy, hamarosan már nyitva is lesz. Mindenkinek! Maholnap pedig a Parkoló Parádé is lerázza magáról a port, kinyitja kapuit, és az ökumenikus autótisztelethez újra dugattyúk zengik a zsoltárokat. Köztük lesz egy autó innen is. Lobbiztam, hogy akár kettő is. Kedves olvasó, tippelj, melyik! És ha már eljössz a Parkoló Parádéra, kérdezd meg a srácokat az autójuk mellett, mikor nyílik meg ez a mágikus hely, A Trezor!

Információk a következő Totalcar Parkoló Parádéról!

A következő, 32. Parkoló Parádé 2021.08.08., vasárnap 12-18 óra között lesz.

Programok (folyamatosan frissül):

 • Mesterkurzus: Hibás alkatrész? Az alkatrész a hibás?
  Ágó Béla és Novoth Tibi szakértése az autók mélylélektanáról.
   Novoth Tibi és Göbölyös Zsolt korábbi Mesterkurzusa
 • A Parkoló Parádé területén rendezzük meg a 2. Totalcar Parkoló Parádé szlalomversenyt! Képek a korábbi versenyről
 • Autódoki live - ingyenes élő diagnosztika és tanácsadás Autódoktorunktól, kollektív pingvinezés nyitott géptetők mellett. Hozott krehácsra ingyenes ráolvasás, szakértő hümmögés évtizedes rutinnal!
 • Parádés bazár kisautókkal, ajándéktárgyakkal, hogy ne menj haza üres kézzel!
 • Ökumenikus érdekesautó-nézegetés, és barátkozás parkolószerte.

Gyerekeknek:

 • A nagy népszerűségnek örvendő ingyenes gokartozás a Kalandozóparktól a 3-as fogadó előtti díszkövön.
 • Kilátogat a Szomjoltóság csapata egy csodaszép oldtimer Mercedes 710 tűzoltóautóval és rengeteg programmal, ráadás hűsítéssel, ha túl meleged lenne!
 • Gyereknyomda és arcfestés

Fontos infók

A rendezvényen előre (az alábbi gombra kattintva) vagy a helyszínen megváltott belépővel lehet részt venni. A jegy elővételben 2021.08.08. 11:30-ig 990 Ft/fő, a helyszínen váltva 1500 Ft/fő

A rendezvényre védettségi igazolvánnyal nem rendelkező 18 éven aluliak  védettségi igazolvánnyal rendelkező nagykorú kísérővel, de ingyenesen léphetnek be. 

Védettségi igazolvánnyal rendelkező 14 éven aluli gyermekek nagykorú kísérővel, 14-18 év között kísérő nélkül is ingyenesen léphetnek be.

A jelenleg hatályos rendelet alapján a rendezvény területére nagykorú látogatóként csak védettségi igazolvánnyal vagy védettségi applikációval lehet belépni!

A jegy egyszeri belépésre illetve behajtásra jogosít a Totalcar Parkoló Parádéra és annak minden kiegészítő programjára a Hungexpón.

Látogatói kapunyitás 12 órakor.
Belépés: autóval az 6-os, gyalogosan a 3-as kapun.

A rendezvényre bármilyen gépjárművel ingyen be lehet hajtani, amennyiben az abban tartózkodó személyek érvényes jeggyel rendelkeznek.

A motorosoknak külön parkolót jelöltünk ki, amit táblával is jelzünk. Kérjük, lehetőleg oda parkoljatok.

A PP-re kutyák és egyéb háziállatok ingyenesen hozhatók, a látogató gazda felelősségére.

Aki drónfelvételeket kíván készíteni a területen, a jelenleg érvényes jogszabályok értelmében előzetes engedély birtokában teheti ezt. A helyszínre vonatkozó engedélyt a rendezveny@mail.totalcar.hu címen kérhetitek.

A rendezvény szervezői fenntartják a jogot a belépők és behajtók számának korlátozására, tekintettel a helyszínek befogadási képességére és az aktuális szabályozásra.

Az eseményen bármilyen marketing tevékenység csak a rendezőség engedélyével történhet!

A rendezvény sajátosságaiból adódóan külön felhívjuk a látogatók a figyelmét a kulturált autó- és egyéb járműhasználatra!

Az autós rendezvény veszélyes üzem. A szervezők törekednek a biztonságos keretek biztosítására és betartatására, de ennek ellenére történhetnek balesetek. A jegy megvásárlásával ezt tudomásul veszi, és lemond minden kártérítési jogáról a szervezőkkel szemben.

Amennyiben ezt nem képesek betartani, a rendezvény szervezői fenntartják a jogot, hogy a további rendezvényekről kitiltsák a szabályok megszegőit!

Előjelentkezés árusnak (élelmiszert és italt árusítók sajnos nem tudnak jelentkezni!), szponzornak, stb.: rendezveny@mail.totalcar.hu

A rendezvényre a Totalcar Általános Szerződési Feltételei érvényesek.

A Totalcar adatkezelési tájékoztatója itt olvasható.

Parkoló Parádé a Totalcaron

Írd be a naptárba: augusztus 8-án újra Parkoló Parádé
Várunk a szokott helyen. Lesz szlalom és Mesterkurzus is!
Japán Porschétól az amerikai Toyotáig
V8 gázhajtással, francia csúcstámadás és egy Porsche, amit őszintén használnak: ilyennek láttunk titeket a 31. Parkoló Parádén!

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.