Végleg megöli a hívásrögzítő appokat a Google

2022.04.21. 15:53

Mi ez itt?

A Totalcarnál alap az autók iránti rajongás, ugyanakkor nagyon sok olyan dolog is érdekel minket, ami nem autó - az agyunkban ugyanazokat a receptorokat mozgatják meg ezek, mint egy homologizációs célból kiadott Impreza. A Totalcar TeChno rovatában a világot és az autóipart meghatározó technológiák mellett hajókról, órákról, repülőkről, kütyükről, játékokról és barkácsolásról olvashatsz, a címlap többi részét pedig továbbra is az autók és a motorok uralják, változatlan mennyiségben.

Sokan szeretik a különféle hívásrögzítő megoldásokat, de törvényi okok miatt ezekre egyre kevesebb lehetőség lesz. Akinek nem volt gyárilag hívásrögzítő alkalmazás a vélhetően kínai mobilján, annak már a két generációval ezelőtti Android 10-es verziótól nehézkes volt a mobilos hívásrögzítés, mivel a különféle törvényi szabályozások miatt kivették ennek natív lehetőségeit az alaprendszerből.

Eddig még viszonylag kis áldozattal meg lehetet oldani a problémát, mivel a külsős alkalmazások a megfelelő engedélyek birtokában, a Kisegítő lehetőségeken keresztül hozzá tudtak férni a telefonhívások hangfolyamához API-n keresztül, május 11-től viszont ennek megszűnik a lehetősége, a Play Áruházból pedig minden ilyen szoftver eltűnik, a jelenleg ilyen megoldást használó programok pedig a következő biztonsági frissítés után megszűnnek működni.

A Google Play friss szabályzata továbbra sem vonatkozik azokra a gyári alkalmazásokra, amik API-n kívül férnek hozzá a hangfolyamból, tehát például a régebbi Xiaomi mobilokon továbbra is működhet a hívásrögzítés.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!