Ascona magas CO érték

2002.01.08. 22:18

Ha sokat kap, fordulaton is, az javítható. Írd meg a motor gyártási kódját és megírom, mi a teendő.

Tisztelt Autódoktor!
Van egy 1984-es Opel Ascona 1.8 SRE autóm, két apró problémájára keresek megoldást.
Az egyik a magas CO kibocsátás, az egyik szerelő azt mondta túl sokat kap, amúgy a motornak semmi baja.
A másik az utastér melegedése. Normál üzemi hőfokon is csak langyos levegőt ad a fűtés.
Üdvözlettel, Tamás
(2001. 12. 12.)

A fűtés gyengeségét vagy a fűtéscsap hibája okozza, (nem nyit ki megfelelően!) vagy a vízköves fűtő radiátor, amit legegyszerűbb kicserélni. (Az új sem drága, kb. 10 ezer Ft, vagy még olcsóbb is.) Kicserélni sem bonyolult mutatvány!
A magas CO-értéket nem tudom miért nem tudja a szerelő beállítani. Ha sokat kap, fordulaton is, az javítható. Írd meg a motor gyártási kódját és megírom, mi a teendő.


Írja meg egy emailben, milyen autója van (márka, típus, évjárat, és ha olyan a hiba akkor motor- és alvázszám), és mik a tünetek. A kérdést továbbítjuk szakértőnknek. Ha lehet, használjon ékezeteket, és ne küldje el többször a levelet! Az egy típushoz kötődő korábbi kérdéseket, illetve a Doki válaszait a katalógusban könnyen megtalálja. Korábbi esetre visszautalva kérjük írja meg, melyik válaszban volt róla szó.

A választ postafordultával AUTÓDOKTOR rovatunkban olvashatják. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer bemászni a motorházba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen telefondoktorunk is azt javasolja majd: forduljon szakszervizhez.

A totalcar telefondoktora:
Dergez Attila autószerelő, általános orvos. Javít Trabanttól japán autóktól 600-as Mercedes-ig gyakorlatilag mindent. Szíve csücske a német autók, de jöhet angol, francia, olasz, orosz, vagy akár SAAB.