Vajon honnan folyik az olaj?

2014.03.27. 09:15

Az autó típusa Opel Astra G 2007-es évjáratú 1.4-es motorkód: z14xe.

 Az autón a főtengely tárcsa mögül folyik az olaj. Lehetséges,hogy a szimering lehet az oka? Ha az mekkora munka kicserélni és mi a folyamata.

Tisztelt uram

Az Ön által említett autónál ha megbontás nélkül látszik az olajfolyás, még nem biztos, hogy a főtengelyszimmering az, amit ki kell cserélni. A vezérműtengelyeket itt fogasszíj hajtja, az egész vezérlés egy műanyag burkolat alatt van. A burkolat leszerelése nélkül csak az lehet biztosra mondani, hogy folyik az olaj, ezt hogy honnan, azt nem tudjuk. Sok lehetőség ugyan nincs, vagy a főtengelynél, vagy a vezérműtengelyeknél, ezen felül a szelepfedél és a hengerfej összeillesztésénél illetve a hengerfej és a blokk illeszkedésénél, bár én utóbbinak látom a legkisebb esélyét. A szerelési idő innentől kezdve ugye nem egyértelmű és bár egyik sem megoldhatatlan feladat, azért én azt javaslom: ha úgy érzi, elakadhat esetleg a folyamatban, inkább forduljon szakemberhez, hamarabb is végez, biztosabb is az eredmény

Üdvözlettel Autódoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.