Sportos abroncs kis méretben

2020.06.06. 13:53

Kedves Gumidoki!

Van egy A Vectrám, amit végre hosszú állás után sikerült talpra állítanom. Nagy hirtelenjében egy szett kb. ezer éves 185/65R14 Semperitet sikerült rá pattintanom, ugyanis a normális használt gumikat ilyen méretben annyiért próbálják árulni, mint a 17-eseket, akkor meg inkább újat veszek, csak mégis kellett gyorsan valami.

Ha jól láttam a gyári méret 195/60 R14, vagy ilyet, vagy 185/65 R14-et raknék rá. Vágyódom r15 után is, de idén szerintem kihagyom a felni vásárlást (bár ez még nem eldöntött).

Száz szónak is... Szóval a fenti méretek közül keresek olyan nyári gumit ami:

- szárazon veszett jól tapad

- nedves úton legalább átlagos

- nem baj, ha az átlagosnál gyorsabban kopik

- nem baj, ha hangos, van hifi

- jó ár/érték arányú ('a pénz nem számít, az a legkevesebb' jeligére :))

Az autó egy X20XEV 2.0 benzin A Vectra 4X4 1994-ből. Főleg munkába járni tervezek vele és szlalom amatőrködni, illetve track dayezgetni.

Előre is köszönöm a segítséget! Üdv: Geri

Kedves Geri,

Egy ilyen jó állapotú, összkerekes A-Vectra már bőven kimeríti a kult youngtimer fogalmát, gratulálok hozzá! Tudtommal az alap abroncsméret a 195/60 R14 volt, a 185/65 R14 csak téli alternatívaként került be a típus méretajánlásai közé.

A terveit olvasva én is mindenképpen a 195/60-at javasolnám megfontolásra. A nehezítés az, hogy jellemzően nem sportos mintázatokat kínálnak a gyártók ebben a méretben. Én egy olyan mintát találtam, amely leginkább megfelel az elvárásainak, ez pedig a Matador MP47 Hectorra3. Az autó sportosabb viselkedését a nagyobb, 15"-ra (205/50 R15), uram bocsá' 16"-ra (205/45 R16) váltás nagyban támogatná. Ezekben a méretekben a sportosabb, karakteresebb abroncsok választéka is sokkal nagyobb, akár még street-legal semi-slick is elérhető. (o;

Üdv, Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.