Rejtett kapcsoló a Zafirába

2014.02.26. 10:07

T.Kütyüdoki,

Több mint 6 éve van egy B Zafirám, Permanent Mark-al jelölve és váltózárral szerelve. A nem olyan régmúlt időkben két ismerős Zafirája is eltünt, az egyik ráadásul váltózárral volt szerelve , ezért most arra gondoltam hogy rakatnék még az autóba egy rejtett kapcsolót ami a gyújtást tíltaná le. Volt ilyenem más autókban régebben, ebben is volna ötletem hogy hová raknám és ha jól látom akkor Önök is csinálnak ilyeneket.

Tudom hogy látatlanban nem szokás árakat adni, de nagyságrendileg mennyibe kerülhet?

Köszönöm Géza

14 900 Ft-tól bruttó beépítve. Általában 16 000 Ft környékén fizetnek az Ügyfelek. Az árat mindig az autó és az elhelyezés határozza meg, pontosat csak akkor tudunk mondani, ha kialakult, hogy hogyan és hova szerelünk. Van, aki egyszerűen elérhető helyre kéri, van, aki eldugatja, van olyan autó amibe két relé is kell a blokkoláshoz, van, amibe elég a kapcsoló magában. Érdemes elgondolkodni, hogy ne csak egy egyszerű indítástiltás legyen az autóban. Nem anyagi megfontolásból ajánlok egy lépcsővel magasabb védelmet, hanem meggyőződésből. A Duett rablásgátlót azért találtuk ki, mert a sima blokkolás áthidalható, ha van elegendő idő a keresésre. Ha például megfigyelem, hogy Önnek milyen parkolási szokása van, akkor felkészülhetek a lopásra. Ha a saját garázsában parkol és én tudom, hogy általában 11 és éjfél körül elcsitul a ház, akkor azt is tudom, hogy hajnal három és négy óra között, Önök a legmélyebb álomban vannak, amikor van egy órám garázdálkodni a garázsban. Esetleg, amíg Önök a felső szinten alszanak, én az alsó szintre bemehetek és elviszem az autókulcsot. Ezek tapasztalatok, megtörténtek sokszor, nem kitalált történet.

Ha az utcán parkol, szintén megfigyelhetem, hogy az utca adott szakasza mikor néptelen és minimum egy órám van keresni az autóban a blokkolást. A blokkolás sajnos műszaki adottságok miatt olyan nagyon sok helyen nem oldható meg, aki pedig Zafirára pályázik, az tudja ezeket a pontokat, ismeri a típust.

A rabládsgátló úgy működik, hogy Önnek az autó beindítása után, vagy járó motornál történt bal első ajtónyitáskor valahogy nyugtáznia kell a jogos használatot, ha ezt nem teszi, élesedik a védelem és egy percen belül leállítja az autót. Nyugtázás lehet egy nyomógomb, egy kárpitrész elmozdítása, egy mágnes, amit adott hely előtt kell elhúzni nyomtalanul.

Szóval egyedi és egyéni megoldás, amit az autó enged, és Önnek tetszik. Az előbb említett esetekben, egy esetleges lopási kísérletnél az autó beindítható, nem blokkolt állapotban van, de amikor beindult, a tolvaj nem nyugtázza a használatot, így kimozdítja a megfigyelt helyről és egy perc után olyan helyen és szituációban állítja le, ahol nagy valószínűséggel nem alkalmas a további bontásra, keresgetésre. Az utca közepén, már forgalmasabb helyen leálló autó nem célpont, az már nagyon problémásnak számít, a tapasztalat az, hogy otthagyják.

A rablásgátló véd, ha ellopom az autókulcsot, hiszen akkor is beindul, majd az azonosítás hiányában leáll. Nem csak a családi ház alsószintjéről lehet kulcsot lopni, lehet a munkahelyen az íróasztalfiókból, az uszoda öltözőkabinjából. A bal első ajtó figyelése a kiszállítás és kicsalás ellen véd. Hátulról belekoccanok az Ön autójába, majd Ön kiszáll megnézni mi történt, egy másik ember beül Ön mögött és elmegy. Vagy Ön kiszáll kinyitni a kertkaput, én meg odafutok, beülök és elmegyek. Ez jó hosszú lett, de talán elgondolkodtató. A rablásgátló beépítve bruttó 26 900 Ft-tól kapható, és általában ennyit is szoktak fizetni az Ügyfelek, ha nincs extra kívánságuk.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu