2015.07.19. 09:49

Tisztelt Kütyüdoktor!

Olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy adott egy VW Passat B5 sedan. Vásároltam bele egy Pioneer MVH-170UBG rádiót. és csak a helyi csatornák szólnak benne tisztán, a többi az siteregve jön, nem sztereoba. Vettem bele egy antenna erősítőt, nem oldotta meg a problémát. Majd szerelővel, új antennával, teljesen új kábelezést húztunk be. de még mindig ugyan ez a probléma. Más fejegységgel is. Nincs több ötletünk mi lehetne a ludas.

Segítségét köszönöm!

Először a rádió antennacsatlakozójába dugjon bele egy félméteres vezetéket és próbálja ki, hogy megszólalnak-e tökéletesen az adók. Ha igen, akkor tudjuk, hogy jó a rádió. Ha nem szól semmi, akkor hibás a rádió. Következő lépés az antenna ellenőrzése. A gyári antenna a gyári rádiótól az antennakábel melegpontján keresztül kapja a tápfeszültséget a talppontjában lévő erősítő számára.

Amikor utólagos rádió kerül az autóba, szükséges egy olyan modul, ami az antenna tápfeszültségéről gondoskodik. Ez nem erősítő, csak egy csatoló, ami a kábel melegpontjára csatolja a pozitív feszültséget, de csak az antenna felé. Ha az említett antennaerősítő valóban erősítő, akkor az hiba volt, hiszen nem volt mit erősíteni. Ha tápfeladó és nem erősítő, akkor mérni kell. Hátul az antennánál széthúzva a csatlakozót mérhető a kábelen a 12V-os tápfeszültség. Ha nincs, akkor szakadt a kábel. Ha ott van, akkor az antenna hibásodott meg, azt kell cserélni.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu