Ingadozik az alapjárat és le is áll időnként

2015.08.03. 10:37

Tisztelt LPG doktor!

Azzal kérdéssel fordulok Önhöz, hogy van egy Opel Vectra B 1.6 16V X16XEL típusú autóm melyben holland gázrendszer van. Az a gondom, hogy ingadozik az alapjárat és le is áll időnként pl piros lámpánál vagy a a kuplung kinyomása során. Így az autót városi használatra szinte gázzal nem tudom használni.

Elvittem a helyi autógáz szervizbe és sok jót nem tudtak mondani származásából kifolyólag. Esetleg tudna nekem abban segíteni, hogy hol találok erre szakosodott szervizet vagy valamilyen megoldást, akár alkatrész beszerezhetőségi forrást?

Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel, Józsi.

Kedves Józsi!

Nem lesz vidám, amit írok. Nem nagyon van erre itthoni jó példa. De ha lenne, akkor az alkatrész árak miatt lenne elrettentő. Sokszor egy 4 hengeres autó esetében 4 db gázinjektor csere munkadíjjal annyiba fáj, mint egy teljes front kit csere, ahol is minden motortéri elem vadonatújra lesz cserélve, 2 év vagy 100 000 km garanciával.

Ha az eredeti rendszerre rákölti ezt a pénzt, a meghibásodott elemeken túl az összes többi régi marad, magában hordozva a kockázatát egy-egy újabb meghibásodásnak, ami összességében már tényleg gusztustalanul magas költséget tud eredményezni.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.