Daihatsu Applause vásárlás

2003.03.11. 12:26

A kiszemelt autó nem túl gyakori "jelenség" a magyar utakon, s éppen ezért senki nem tud konkrétumot mondani.

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Tanácsát szeretném kérni egy autóvásárlási ügyben. A kiszemelt autó nem túl gyakori "jelenség" a magyar utakon, s éppen ezért senki nem tud konkrétumot mondani.
Tehát az autó a tárgyban megnevezett Applause 1,6-os motorral (16 szelepes, s ha információim nem csalnak hengerenkénti befecskendezős). Szeretném tudni mennyire megbízható a kicsike, mert már egy konkrét kiszemelt példányom is van: 94-es gyártmány, és 800 kemény pénzt kérnek érte.
Extrái: 4 el. ablak, el. tükrök, centrálzár. Amennyiben lehetősége van, válaszoljon (akár mailban is). Válaszát előre is köszönöm,

tisztelettel:
Péter Árpád

Kedves Árpád!

Alapvetően nem rossz választás az Applause, mert motorikusan és szerkezetében is megbízható konstrukció, időtálló formába öltöztetve.
Azonban ha meghibásodik, akkor tapasztalataim szerint borsos szervizszámlára lehet számítani. Az alkatrész árai magasak, és az alkatrészellátása sem kimondottan gördülékeny. Mindezen érveket félretéve véleményem szerint, ami leginkább ellene szól az a piaci keresettsége, ami alapvetően a márka hazai ismertségének tudható be.
Nagyon nehezen eladható típus, ezért érdemes megfontolni a vásárlást, mert a későbbi eladásnál jelentős értékvesztéssel és hosszabb időintervallummal kell majd számolni. Természetesen bizonyos mértékig kivételt képez, ha hosszú távra (6-7 év) tervezi a vásárlást, és a kiszemelt példány szerviz által igazoltan, minden szempontból kifogástalan állapotú és kevés kilométert futott.

Üdvözlettel,
Opticar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.