Ford Fiesta (2000)

Ford Fiesta (2000) törésteszt

2001.08.02. 13:44

A Fiesta-t kétszer tesztelték az NCAP-nál, de a 2000-es teszt eredményei gyakorlatilag megegyeztek a négy évvel korábbiakkal.

Frontális és oldalsó ütközésvédelem          
Gázolási rizikófaktor        


Teszteredmények:
Frontális 6(38%) Oldalsó 11(61%) Összesítés 17(50%)

 
   
   

A frontális ütközéstől a kormánykerék jelentősen hátrafele mozdult eredeti helyéről, és a légzsák sem tartotta tisztességesen a sofőr fejét. A műszerfal kiszakadt helyéből, mivel az A-oszlop hegesztései nem bírták az ütközést, így a sofőr rendelkezésére álló tér erősen lecsökkent. A fékpedál is sokat mozdult hátra, a lábakat veszélyeztetve.
A hátsó ülésen csak kétpontos, gerincsérüléseket könnyedén okozó biztonsági öv van. Az oldalsó ütközésben a legnagyobb terhelés a mellkast és a medencét érte, de az összeredmény kielégítő. A tesztelt gyermekülések nem biztosítottak megfelelő védelmet a benne ülő gyerekek számára, és a matricázás sem volt kielégítő. A kis Ford meglehetősen barátságtalannak bizonyult a gyalogosokkal szemben, így a gyár a motorháztető kicserélésére tett ígéretet. A sofőr légzsákja és az övfeszítő mellé rendelhetünk utasoldali, fej és oldallégzsákokat és ABS-t.