Ford Fiesta (1996)

Ford Fiesta (1996) törésteszt

2001.09.25. 17:52

A Fiesta egész jól teljesített a törésteszteken, kis méretei ellenére karosszériája erős, kialakítása biztonságossá teszi utasterét.

Frontális és oldalsó ütközésvédelem          
Gázolási rizikófaktor        


Teszteredmények:
Frontális n.a.(%) Oldalsó n.a.(%) Összesítés n.a.(%)

 
   
   

Az utastér csak kis mértékben deformálódott, és a műszerfal is csak mérsékelten mozdult el.
A kormányoszlop hátramozdulása 12,5 centiméter, ami elfogadható, de a lábtér lecsökkenését túlzottnak találták. Az utas ajtaja simán, a vezetőé minimális erőfeszítéssel nyitható volt. A nyak védelme jónak bizonyult, de a mellkas eredményét a műszerfal hátramozgása lerontotta.
A lábakat különféle elemek veszélyeztetik a műszerfal alatt, a lábtér problémái miatt a lábfejek és bokák védelme csupán 'gyenge'. Az oldalsó ütközésben a fej és a has környékének védelme jó volt, a medencénél elhelyezett műszerek sajnos meghibásodtak. A mellkast érő terhelés egyértelműen magas volt.
A Ford által javasolt Römer/Britax Peggy ülések jó védelmet nyújtottak a frontális ütközésekben, de az oldalsóknál nem tartották elég erősen a benne ülő gyermekeket.
Gázolások szempontjából lehet még javítani az autón, bár a modellváltás miatt ez már biztos hogy nem kerül sorra. A Fiestában alapfelszerelés az oldalvédelem, a vezetőoldali légzsák és a biztonsági öv előfeszítő, az utasoldali légzsák és az ABS rendelhető feláras extrák.