Itt az ősz, visszatér a Parkoló Parádé

2017.09.03. 09:40
4 hozzászólás

Vége az ínségnek, két hónap nyáriszünet után jön a következő Parkoló Parádé. Szeptember 9-én 15:00-kor újra kinyitjuk a Hungexpo kapuit, hogy idén negyedszer, a történelemben tizenhetedszer megtöltsük a betont autóval. Nem is akármilyenekkel, de aki rendszeres látogatója az eseménynek, az tudja jól, mire számíthat aki nem, az itt és itt felzárkózhat. Szóval tessék készülni, mindjárt újra parádézunk!

Ennyire még nem lesznek sárgák a fák, de azért ne menjünk el a tény mellett: az év első őszi Parkoló Parádéja jön
Ennyire még nem lesznek sárgák a fák, de azért ne menjünk el a tény mellett: az év első őszi Parkoló Parádéja jön

Egy ideje már minden Parkoló Parádé kötelező eleme a Mesterkurzus, most is készünk egy okosító előadással. Csikós után megint házon belül találtunk előadót, ráadásul megint egy Zsoltot: Göbölyös Motordoktor Zsolt meséli majd el, milyen a jó motortuning. Az autóslét nagy alapkérdéseiről lesz tehát szó, többek közt arról, mennyit ér a chip, meddig lehet feszíteni egy szívó benzinest, vagy hogy létezik-e combosított dízel füst nélkül. Az előadás a nyitás után egy órával, 16 órakor indul a szokott helyen, a III-as fogadóépületben. Tessék egy kedvcsináló magától Göbitől:

Reméljük már feltűnt, hogy idén Parádéról Parádéra igyekeztünk fejleszteni a formátumot. A nagy közös parkolás továbbra is az esemény gránitsziklája, de most azon és az előadáson felül lesz még egy erős programelem. A Nissan vállalta, hogy kitelepül: a fogadóépület melletti nagy, térköves placcot tölti majd fel a modellpalettájával. Lesz itt Micra, Leaf, Qashqai, X-Trail, Navara, de még e-NV200 is. És nem csak, hogy kint lesznek ezek, a tervek szerint el is lehet menni velük egy rövid tesztkörre, szinte mint egy nyíltnapon. Ugyanitt lesz nyereményjáték is, annak feltételeit a Nissan találja majd ki, de a lényeg, hogy a Parádé nissanos szekcióját kell keresni érte, a nyeremény pedig egy Micra lesz egy hétvégére.

DSC 1256

Ha már fejlődő formátum: a Nissannak hála lesz még valami, ami eddig nem volt: közvetlen közelről megnézhetsz majd egy félbevágott villanyautót. A bemutatóra/tesztre hozott Leafen túl lesz ugyanis még egy fél Leaf, egy amolyan ismeretterjesztő darab, amin megmutatják, hogy honnan hova szaladgálnak az elektronok, azaz hogy hogyan néz ki egy villanyhajtás a lemezek alatt. Villany-szkeptikusok, itt az alkalom, tessék betárazni a kérdéseket!  

Életkép a tavaly őszi PP-ről – reméljük, most nem kapunk az esőből
Életkép a tavaly őszi PP-ről – reméljük, most nem kapunk az esőből

Szóval így készülünk mi, a parkolót nektek kell majd feltölteni. Alább minden fontos tudnivaló, máskülönben a szokásos előre bandázás már beindult az esemény Facebook-oldalán. Várunk mindenkit szombaton, gyertek!

                             Parkoló Parádé 17  – a lényeg:

Mikor? Szeptember 9-én 15:00-tól 18:00-ig. 

Hol? Ahol eddig is: a Hungexpón. Bejárás az Albertirsai út felől: a Hungexpo IV-es és V-ös kapuján.

Ingyen van? Naná, mint minden Parkoló Parádé.

Mesterkurzus? Az 16:00-kor kezdődik a fogadóépületben. (ki lesz táblázva)

Muszáj bent parkolnom? Dehogy, a gátlásos és/vagy autóját szégyellő autósoknak van bőven hely kint is. Az Albertirsai túlsó felén, a kapukkal szemben is lehet parkolni.

Veretni lehet? Ez továbbra sem az a rendezvény. Nagyon légyszi bírja ki mindenki gumiégetés vagy bármiféle közveszélyes vagánykodás nélkül.