Ilyen volt 2019 első Parkoló Parádéja

2019.03.21. 15:23

Egy órán át bírtam fotózni az Albertirsai útról beáramló autókat, utána mindenem lezsibbadt - és akkor a beléptetés még a felénél sem járt. Minden korábbinál nagyobb parkoló területeket kellett megnyitni, 2900 embernek és főleg az autóiknak kellett a hely. Márkától, típustól, évtizedtől függetlenül mindenki megtalálta a játszótársát. Volt egy szakasz, ahol a Ladák, Trabik, Wartburgok és a 124-es Mercik úgy álltak fel, hogy simán eladtuk volna 90-es évek eleji budapesti parkolónak. 

Teljes rend egyszer sem volt, folyamatosan érkeztek be az autók, és amikor az utolsók leparkoltak, az elsők már szállingóztak haza. De addig biztos látvány volt a nyitott gépháztetők előtt álló, mutogató szakik, a lelkesen rohangáló, és mindent körbe fotózó gyerekek, vagy az atléta anyukák, akik próbálták tartani a tempót.  Mindenki megtalálta a neki tetszőt, és szinte minden tulaj nyitott volt, szívesen mesélt az autójáról, a veteránosoktól el sem lehetett szakadni.

Az eladó autók standja most is tele volt, és itt válogattuk az AMTS-re szánt autókat is. Nem nehéz kiválasztani, a legszerethetőbb egyértelműen a rali-Panda, aminek minden csavarján érezni a megdöbbentő odaadást, még egy rendes, gépismertető kiadvány is készült hozzá.

Különleges gépek, még érdekesebb történetekkel, néha úgy átépítve, hogy az autónak már köze se volt a kasznihoz. És akkor a Karotta által megénekelt V8-as, kompresszoros 120-as Skodához még oda sem fértünk. Ha volt autó, amiből mindenki mosolyogva szállt ki, az a One More Round Kispókja. Több volt rajta a rozsda, mint egykor a lemez, de egészen este hatig ment, ami legalább akkora dolog, mintha eljutott volna az űrbe. Ja, várj, oda is eljutott. 

A rendezvényteremnél is mindenki megtalálta a neki való programot: amíg a nagyok a Mesterkurzust, az Autódokit vagy a tűzvédelmi tanácsadást élvezték, a kicsiknél a pedálos gokart pálya volt a befutó. Természetesen megvolt a tradicionális piaggiós-pereces, a hamburgeres és a gofris, az igazán ínyenceknek mobilszauna, hogy legyen hol levezetni a rengeteg izgalmat. Tényleg nehéz volt rendesen megemészteni a látványt, az ember egyszerűen túlcsordult. Könnyítette a helyzetet, hogy például az amerikai cirkálók többnyire egy helyen voltak, megtalálták egymást az alfások, a miatások, a celicások, a volvósok és igazából bármeddig sorolhatnám.

Lenyűgözött a Buick Riviera coupé tetővonala, a Porsche alkatrészekkel teletömött Bogarak, az eszetlen hangos, öthengeres turbós Volvók. Nem hogy a délután, de a nap kevés lett volna mindenre annyi időt szánni, amennyit érdemel. Hazafele menet felmerült a kérdés, hogy ha magammal vihettem volna egy autót, melyik lett volna az. Ekkora dózis után is csak egy autó marad, a fekete Alfa Romeo Montreal - sajnálom, nem tudom megindokolni, az az autó csak simán tökéletes.

Sok Parkoló Parádén voltam eddig, de ilyen jó még sosem volt, és ez többnyire a résztvevőknek köszönhető. Ugyan a rendezvény már kinőtte magát, de az elv még mindig ugyanaz: egymás mellé parkolunk, autókról beszélgetünk. Néha ennyi is elég. 

2024 első Parkoló Parádéja április 28-án, vasárnap nyitja meg kapuit!

Idén az első Parkoló Parádé tematikája az autós túrázás, terepezés, off-road veretés. Ha éled a sarat, a terepen járást, vagy csak tervezed, hogy a jövőben te is velünk lapátolod a homokot majd valahol Afrika alsón, gyere! Várunk minden épített terepjárót, extrém túrára felkészítetett motort, quadot, oldtimert, de ha tevével jössz, azt is megetetjük!

2024.04.28-án, vasárnap lesz a Hungexpo területén.
Belépés: autóval a 6-os, gyalogosan a 3-as kapun, 12:00-tól, jegyet elővételben lejjebb kattintva vehetsz. (így olcsóbb, csak szólunk!).

Tervezett programok (folyamatosan frissül):

Budapest-Bamako Rally 2024 After:

Idén megjártuk a Bamakót, túléltük a futamot és számtalan új baráttal, elképesztő sztorival lettünk gazdagabbak. A legmenőbb Bamakós autókat most kiállítjuk, ahogy a 2026-os induló autónkról is lerántjuk a haláli leplet. Jön Tibi a Jeeppel, a vontatások szakértője Levente a Cayennel, a W123-as Merci és a többiek, sőt még Nívás Matyi is nagy eséllyel tiszteletét teszi.

Idén te is Dindefelóban tapostad velünk a port? Együtt fürödtünk a hideg vízesésben? Jelentkezz a kiállított autók közé a Bamakót megjárt verdáddal, de vedd figyelembe, hogy válogatósak vagyunk, csak a legérdekesebbeket állítjuk ki.

(Bamakós vagyok: igen)

Off-road és autós túrázás:

A vadon szavát végül mi is meghallottuk, osztóműveinket a magasba emeltük, de előtte jó lenne egy kicsit ihletet gyűjteni, tapasztalatot szerezni és bandázni veletek, vagyis a mondás most az, hogy: terepek járói, dagonyák gyalázói, portáltengelyes sziklamászók, expedíciós világutazók gyülekezzetek és mutassátok meg magatokat a világnak, ez a ti hívójeletek!

Klubbok és nagyobb társaságok írjatok levelet az rendezveny@mail.totalcar.hu címre és igyekszünk közös helyet találni nektek!

Élményautóztatás a passzázson:

Imádod az érdekes és izgalmas autókat és szívesen beülnél a kedvencedbe egy körre? Sexy autód van és megosztanád az élményt sok csillogó szemű rajongóval? Vár az élményautóztatás a Hungexpo területén!

Ha vállalod, hogy ésszel közlekedsz és van érdekes youngtimered, oldtimered, terepjáród, vagy bármid, akkor töltsd ki az alábbi űrlapot, de vedd figyelembe, hogy válogatósak vagyunk, csak a kiválasztottak autóztathatnak majd. A többiek várólistára kerülnek és a felszabadult helyek függvényében gurulhatnak a passzázs alá flexelni.

Büntetésvégrehajtás bajnokai:

Börtön ablakában kazettájukat visszacsévélve várnak titeket újra nyitott bilincseikkel a BV bajnokai, hogy rabszállítójukkal csapassanak majd körbe-körbe a passzázson veletek. Nagyon lelkesek, a szirénát kérésre tuti felkapcsolják!

Nagyvasak nagy napja:

Ebben még van anyag, vagyis vasból most sem lesz hiány, állandó tűzoltó csapatunk a Szomjoltók is kicsit mozgalmasabbra veszik ezúttal a figurát, és megjáratják a 69-es Mercedes 710-est, de érkezik a KPST parkból a Renault Magnum is! Mindkettő hangos lesz, előre is bocs, mi szóltunk. 

Gyerekeknek:

Valójában a PP-n mindenki gyerek még egy kicsit, de a legkisebbeknek most is lesz ingyenes gokartozás a Kalandozóparktól a 3-as fogadó előtti díszkövön és persze a Szomjoltóknál is olthatnak igazi tüzet!

Autódoki live

Ingyenes élő diagnosztika és tanácsadás Autódoktorunktól, kollektív pingvinezés nyitott géptetők mellett. Hozott krehácsra ingyenes ráolvasás, szakértő hümmögés évtizedes rutinnal!

Fontos infók

A rendezvényen előre (az alábbi gombra kattintva) vagy a helyszínen megváltott belépővel lehet részt venni. A jegy elővételben 2024.04.28. 11:30-ig 1990 Ft/fő, a helyszínen váltva 2600 Ft/fő. A rendezvényre 14 éven aluli gyermekek nagykorú kísérővel, 18 év alattiak kísérő nélkül is ingyenesen léphetnek be.

A jegy egyszeri belépésre illetve behajtásra jogosít a Totalcar Parkoló Parádéra és annak minden kiegészítő programjára a Hungexpón (Bp. 1101, Albertirsai u. 10.).

Látogatói kapunyitás 12 órakor.
Belépés: autóval az 6-os, gyalogosan a 3-as kapun.

A rendezvényre bármilyen gépjárművel ingyen be lehet hajtani, amennyiben az abban tartózkodó személyek érvényes jeggyel rendelkeznek.

Amennyiben gyalog jönnél, a MÁV járatai a Keleti pályaudvarból 5 perc alatt Kőbánya felső megállónál vannak, ami majdnem a Hungexpo 3-as, gyalogos bejáratnál van. A vonatot Budapest bérlettel is igénybe veheted. 

A motorosoknak külön parkolót jelöltünk ki, amit táblával is jelzünk. Kérjük, lehetőleg oda parkoljatok.

A PP-re kutyák és egyéb háziállatok ingyenesen hozhatók, a látogató gazda felelősségére.

A rendezvény szervezői fenntartják a jogot a belépők és behajtók számának korlátozására, tekintettel a helyszínek befogadási képességére és az aktuális szabályozásra.

Az eseményen bármilyen marketing tevékenység, árusítás csak a rendezőség engedélyével történhet!

A rendezvény területén nyílt láng használata tilos!

A rendezvényt "szinte" minden időben megtartjuk!

A rendezvény sajátosságaiból adódóan külön felhívjuk a látogatók a figyelmét a kulturált autó- és egyéb járműhasználatra!

unnamed

Az autós rendezvény veszélyes üzem. A szervezők törekednek a biztonságos keretek biztosítására és betartatására, de ennek ellenére történhetnek balesetek. A jegy megvásárlásával ezt tudomásul veszi, és lemond minden kártérítési jogáról a szervezőkkel szemben.

Amennyiben ezt nem képesek betartani, a rendezvény szervezői fenntartják a jogot, hogy a további rendezvényekről kitiltsák a szabályok megszegőit!

Előjelentkezés árusnak (élelmiszert és italt árusítók sajnos nem tudnak jelentkezni!), szponzornak, stb.: rendezveny@mail.totalcar.hu

A rendezvényre a Totalcar Általános Szerződési Feltételei érvényesek.

A Totalcar adatkezelési tájékoztatója itt olvasható.