2014.12.06. 11:47

A Marussia Forma-1-es istállója számára nem volt igazán sikeres és kellemes év az idei. Az október eleji Japán Nagydíjon francia pilótájuk, Jules Bianchi szenvedett megrázó balesetet, a szezon utolsó három versenyén pedig már rajthoz sem tudtak állni. Három idény után csődbiztos vette át a csapat irányítását.

Most pedig árverésre is bocsátják a Marussia ingóságait: az autókkal, alkatrészekkel és berendezésekkel idén karácsonyra bármelyik multimilliomos meglepheti Forma-1-es csapatfőnöki vágyakat dédelgető rokonait, barátait. Az aukciót december közepén tartják majd Angliában.

A licit tárgyát képezi majd a Marussia több Forma-1-es autója – igaz, ezekhez motor nem jár, azt külön kell majd beszereznie a leendő tulajdonosnak. Van azonban rengeteg pótalkatrész, karosszériaelemek, kipufogók, leömlők, és még számos olyan kopó-, fogyóalkatrész, amelyeket egy versenyszezon során fel lehetne használni.

Emellett különböző gépek, szerszámok és berendezések segítenek abban, hogy egy teljes bokszot telepakolhassunk. Na persze a pilóták sem maradhatnak csapatruházat nélkül, így overálokat is tartalmaz a hatalmas Marussia-csomag. És hogy mindezt szállítani is tudjuk, a csapat kamionjai is eladósorba kerültek. A teljes pakk tehát akár egy saját versenycsapat beindításában is nagy segítség lehet – még ha nem is rögtön a Forma-1-be kívánunk beszállni.