2015.01.04. 06:50

A Porsche legutóbb a 911 motorgyártó üzemébe engedett betekintést, ezúttal pedig azt is megmutatják, hogyan készül jelenlegi palettájuk legdurvább modellje, a 918 Spyder.

Az über-Porschét hosszú titkolózás és szivárogtatás után mutatták be a németek. A végeredmény egy elképesztően gyors hibrid sportkocsi lett: nulláról százra 2,6 másodperc alatt gyorsul, kétszázon 7,4 alatt van. Ezt egy 4,6 literes V8-as benzinmotor és két villanymotor teszi lehetővé, amelyek együtt 887 lóerős teljesítményt és 1280 newtonméteres csúcsnyomatékot biztosítanak.

A 918 Spyder igen magas ára ellenére jól fogyott, alig több mint egy év alatt mind a 918 példány gazdára talált. Igaz, időközben akadtak vele problémák is. A német sportkocsigyártó most egy videó segítségével minden érdeklődőt beenged a zuffenhauseni gyártósorokhoz, és lehetővé teszi, hogy végigkövessük azt a folyamatot, amelynek végére megszületik napjaink egyik leggyorsabb szupersportkocsija.

A felvétel azt a koncepciót követi, amit a 911 motorjáról készült kisfilm is. Semmi zene, csak a műhely atmoszférája, az emberek és gépek zaja. Tartalmas kikapcsolódás bő tíz percben.