A gyerekeket is betiltották Sanghajban

2015.04.10. 11:52

Nem biztos, hogy érthető, mi baja a kínaiaknak a fajfenntartással, de a jó csajok után a gyerekeket is kitiltották az Auto Shanghairól. Az indoklás szerint biztonsági okokból.

Voltaképp eszetlen reflex-döntésről van szó, amilyenből nálunk is akad olykor. Kínában, ahol rengeteg a kisebb autókiállítás és szalon, amelyeknek a nagy részéről nem is tudunk, valaki egy kisebb eseményen beült egy próbakörre az egyik kiállított autóba, és elcsapott egy kisgyereket. Ilyesmi persze nemigen fordulhatna elő Sanghajban, de a kényelmetlen kérdéseket megelőzendő inkább gyorsan betiltották a gyerekeket is.

Az egészre talán fel sem figyelünk, ha korábban egyes erkölcscsősz kínai pártfunkcionáriusok nyomására meg nem tiltják az alulöltözött hölgyeket, és ezzel ki nem vívják a média figyelmét világszerte. Így viszont mindenki feszült csendben várja, hogy a tiltások terén finoman szólva is túlbuzgó szervezők mikor tiltják be a látogatókat is az idei szalonon. Ha ezt április 20-áig megteszik, akkor rendesen felértékelődhetnek a szalon-tudósítások, hisz a standépítő munkásokon és a kiállítási terület alkalmazottjain kívül senki nem láthatja majd, hogy mi is zajlik az idei Auto Shanghai kapuin túl.