Már az új MX-5-öt is zúzzák

2015.07.24. 13:52

A Mazda nagyon odatette az új MX-5-öt, amely teljes mértékben méltó utóda lett a nagy elődöknek. Nálunk még néhány hetet ugyan várni kell a forgalmazás beindítására, vannak azonban olyan országok, ahol már zúzzák is a japán roadstert.

Az egyesült államokbeli Jacksonville-ben található márkakereskedésben egy házaspár éppen csak átvette új autóját, de néhány percen belül máris pórul jártak. A szalonból kigördülve alig több mint egy kilométert tettek meg, amikor egy Ford F-150-es olyan nagy lendülettel érkezett meg mögéjük, hogy megállni már nem tudott, így beletolta a vattaúj Mazdát az előtte álló autóba.

A baleset során az MX-5-ben utazó pár könnyebb sérüléseket szenvedett csupán, autójukban azonban jelentős kár keletkezett. Kezdődhetett ráadásul a hadakozás a biztosítótársaságokkal, és a nem is olyan rég még nagyon boldog tulajdonos már-már kiábrándultan kezdett beletörődni az elszenvedett károkba. Kapott azonban egy telefonhívást.

A Mazda észak-amerikai részlegétől keresték, méghozzá azzal a jó hírrel, hogy küldenek neki egy másik MX-5-öst. A japán gyártónak alapesetben nem lenne feladata, hogy ilyen megoldást kínáljon vásárlóinak, most azonban valamiért mégis úgy gondolták, nagyvonalú gesztust gyakorolnak.