2015.09.09. 07:49

Szeptember 9. van, Ádám névnap. Csapadékra ma nem kell számítani, de a rövid nadrág-póló kevés lesz. Azért még nem kell téliesíteni a kabriókat, jövő hét elején jön az indián nyár!

A nap képe: Ferrari 250 GTO
A nap képe: Ferrari 250 GTO

Ezt ajánljuk a TC hasábjairól a reggeli kávé mellé

  • 9 millió forint egy fuvarért?

Zách Dani az őt jellemző alapossággal vizsgálta meg a menekültek érkezése kapcsán virágba borult embercsempész ipart. Ha érdekli, hogy milyen járművekbe és hogyan zsúfolják be a csempészek a fizetőképes migránsokat, kattintson ide.

  • Hány lóerős a Rulettkerék Marea?

Szerkesztőségi projektautónk megjárta a fékpadot. Hogy mennyi zabolátlan csődör hagyta el az eredetileg 147 tagú csordát a Fiat motorteréből, itt olvashatja.

  • Izmos olaszok

Kilenc évvel ezelőtt szombatra esett a mai dátum, ami akkoriban még egyet jelentett azzal, hogy délben Totalcar a TV2-n. Ez alkalommal Karotta és Winkler azt nézték vissza, ahogy kultikus olasz gépeknek kentik a repülőtéren.

Egy perc KRESZ (Pető Attila Kreszprofesszorral)

Ilyen tábla pedig nincs!

A közösségi oldalakon ma találkoztam ezzel a fotóval, és a kommentelők csak találgatták mit jelenthet ez a tábla. A végén arra jutottak, hogy ilyen jelzés nincs.

Pedig van!

Csak nem egészen ilyennek szoktuk látni. Ki ne emlékezne még a határokon lévő VÁM-ZOLL feliratú táblákra? Bizony, ugyanarról a jelzésről van szó, csak éppen itt elfelejtettek feliratot tenni a vonal alá és fölé. A tábla neve egyébként: „Kötelező megállás”, amely arról rendelkezik, hogy a táblával megjelölt helyen megállás nélkül továbbhaladni tilos. A fényképen olyan helyet látunk, ahol elektromos „parkolástorlaszóló” működik, ami előtt muszáj megállni. Legalábbis amíg a szerkezet nem nyitja ki előttünk az utat.

Egyébként az M5-ös autópálya egyik lehajtójánál is találkozhatunk hasonló jelzésekkel (ELLENŐRZÉS, KONTROLL felirattal), ahol a tehergépkocsik súlyhatárát figyelik.

További tippek és tanácsok a Kreszklub oldalán.

Közlekedünk

  • Egyéves a MOL Bubi közbringarendszer

A népszerű zöld bringákra már az indulás első hónapjában majdnem 4000-en váltottak bérletet, és ez a szám azóta is növekszik. Az elmúlt egy évben több mint 815 ezerszer béreltek bringát. Összesen 11 kerületben 96 gyűjtőállomás, 2 109 dokkolóállás és 1 150 kerékpár várja a Bubi használókat. Ha további információkra kíváncsi a közbringáról, irány a bkk.hu.

  • Így úszhatod meg a dugót!

Nem kérdezzük, hol töltené a dugókban elvesztegetett félóráit, csak segítünk őket visszaszerezni. A Hidegindító új partnere a WAZE közösségi navigációs szolgáltatás felhasználói folyamatosan segítik egymást: jelentik hol láttak igazoltató rendőrt, útfelbontást, forgalomelterelést, a program pedig megtervezi a leggyorsabb útvonalat A-ból B-be és teljesen mindegy, hol autózunk éppen.

A WAZE-nek Budapesten már több mint 130 ezer felhasználója van és a tábor folyamatosan bővül. A trükk egyszerű: ez a megoldás tényleg működik. Aki még nem töltötte le a telefonjára, itt kipróbálhatja, aki már használja, indulás előtt gyorsan megnézheti, mi vár rá a forgalomban. Nagyítson bele a térképbe, vagy írja be hová indul ma.

  • Balesetmegelőzést tanít a rendőrség

A tanévkezdés kapcsán szimulált helyszíneken tartottak baleset-megelőzési oktatást iskolásoknak Nyíregyházán. A tanulókat szakemberek kalauzolták végig a helyszíneken, kiemelve a legfontosabb baleset-megelőzési tudnivalókat. Ezt a police.hu-n olvastuk.

Csapatunk!

Legyen jogsid, arra alkalmas autód és már csak be kell fizetned némi zsetont ahhoz, hogy egész nap csapathasd keresztül-kasul, teljesen legálisan. A Faluvégi Farolás az a rendezvény, amely mindig jól sikerül. Részletekért kattints ide.

Iparági hírek

  •  150 elektromos töltőállomás létesül országszerte

Varga Mihály a Szemere utca és az Alkotmány utca sarkán adott át mindhárom magyar töltőszabványnak megfelelő elektromos töltőállomást. A tervek szerint első körben 150 db villámtöltő berendezés létesül, elsősorban az autópályák mentén, valamint a megyei jogú városokban. Még ősszel benyújtja a minisztérium a javaslatait, hogy milyen ösztönzőkön keresztül segítsék az elektromos járművekhez kötődő költségek csökkentését, azaz a zöld rendszám tulajdonosokat. A miniszter arról is tájékoztatott, hogy a kormány a közeljövőben tízes nagyságrendben szerez be elektromos autókat. Részletek a Jedlik Ányos Klaszter honlapján.

  • Bemutatták az új Opel Astrát

Tegnap este itthon is bemutatták az új Opel Astrát. Az Opel érdekes stratégiát választott az Astra népszerűsítésére: első körben álcázva kipróbáltatta újságírókkal, később megmutatták szép, katalógus képeken, végül most hagytak rádöbbenni élőben mindenkit, hogy milyen jól is néz ki.

  • Bővült a magyar járműipari termelés az év első hat hónapjában

A magyar járműipari termelés 16 százalékkal 3900 milliárd forint fölé bővült az év első hat hónapjában az egy évvel korábbihoz képest; a feldolgozóipar teljesítményéből 30,4 százalékot a járműipar tesz ki – mondta a külgazdasági és külügyminiszter, az Audi Hungaria Motor Kft. 10 milliárd forintból felépített második logisztikai csarnokának átadóünnepségén tegnap. Forrás: MTI

Penge verdák a Totalcar címlapon

Rövid kihagyás után visszatértek az olvasói fotók a Totalcar címlapjára. Ha van egy jó képed egy kocsiról, nincs más dolgod, mint feltölteni az Indafotóra és ellátni penge_verdák címkével.

Anno

1971-ben ezen a napon került piacra John Lennon Imagine című lemeze, ami azonnal a slágerlisták élére kerül.

Monzai Nagydíjat többször is rendeztek ezen a napon, 1984-ben Niki Lauda, 1990-ben Ayrton Senna, 2007-ben Fernando Alonso, 2012-ben pedig Lewis Hamilton nyerte meg.

Pornó szerda

A keddet azért szeretjük, mert ilyenkor új videóval jelentkezik a Petrolicious, akik veterán kultautós vonalon témában képesek minden alkalommal kiakasztani a stílusométert. Most egy Porsche 356 Speedstert forgattak le, ami ráadásul egy olasz nőé. Bármit csinálnak, függesszék fel, nyolc percet még várhat.