Így ünnepli a Honda az NSX-et

2015.10.27. 08:12

Jó reggelt mindenkinek október 27-én, Szabina napján. Szerencsére csapadék az országban sehol sem várható, a Dunától keletre napsütésre számíthatunk, a Dunántúlon előfordulhatnak felhők, és hőmérséklet 12-17 fok között alakul majd. Ötvenhét évvel ezelőtt ma született Simon John Charles Le Bon Watford, a Duran Duran énekese:

Autóipari hírsaláta

  • Dakar-versenygép mindenkinek: az Egyesült Arab Emirátusokban működő Zarooq Motors gépét kifejezetten a sivatagra tervezték. A tervek szerint az autó súlya mindössze 950 kiló lesz, és egy legalább 300 lóerős V6-os viszi majd. (CarScoops)
  • Az Autoblog már vezette is az új NSX-et. Vajon ez is legendává érik? Ezt csak az idő fogja megmondani, de a 3(!) másodperces gyorsulás mindenesetre már most meggyőző.
  • Miért ne vegyél replika felniket? Erre a remek kérdésre adja meg a választ a Mercedes Ausztrália videója. Ismét kiderül, hogy van, amin nem szabad spórolni.
  • Kalapáccsal végezte ki férje BMW-jét a dühös nő - hangzana a cím egy bulvárlapban, és egyáltalán nem túlozna. Szerencsétlen 7-esnek azért kellett meglakolnia, mert a feleség rájött, hogy párja félrelép. (GtSpirit)
  • És mivel Honda NSX-ből sosem elég, nézzék meg ez a modell 25. születésnapjára szervezett találkozót. Ez az az autó, amelyet minél tovább néz az ember, annál jobban kívánja. (CarBuzz)

Ezért volt érdemes tegnap TC-t olvasni

Zách Dani cikkéből kiderül, hogy milyen autót vehetünk kétmillió forintból. Nagyjából bármilyet. Hírszerkesztőnk, Andróczi Balázs pedig a szokásos alapossággal követi a dízelbotrányt, ezúttal az derült ki, hogy az újabb motorokba már nem került be a csaló szoftver. Szó volt még a jávorszarvas-teszten lebőgő Merciről, és a Toyota taxipiac-hódító törekvéseiről is.

Közlekedési koffein

  • Burkolat-felújítás zajlik Biatorbágynál az 1-es főúton. Félpályás lezárásra és jelzőőrös irányításra számíthatunk. (Útinform)
  • Zavartalanul halad a forgalom az M1-es autópálya hegyeshalmi átkelőjénél, megszűnt a korábbi torlódás. (Útinform)
  • Ma este nyolctól, szerda reggel hatig félpályás útlezárásra számíthatunk a Margit körút, Széna tér és Dékán utca között, valamint a Szilágyi Erzsébet fasor, Széll Kálmán tér és a Káplár utca közti szakaszán. (BKK)

Cukor

Egy jó ok, hogy bekapcsolja a hangszórókat: egy 10,3 literes V8-as, amely feltöltés nélkül is könnyedén tud 1000 lóerőt. Mindez persze meg sem üti a gyakorlott internetező ingerküszöbét, de egy bizonyos Tim Cameron beépítette a motorszörnyet egy elképesztő csővázba, hogy aztán két merev hídon pattogva, méteres rugóutakkal legyőzzön bármit. Félelmetes, na:

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

TC retró

Öt éve jelent meg Papp Tibi Alfa Romeo Giulietta tesztje.

A motor egyenletesen jól húz, a fék jó, a kormányzása agilis, és hiába meglehetősen stabil, teljesen elfogadhatóan rugózik. Jók a méretei, kényelmesen lehet benne ülni, ami igazi meglepetés egy Alfától.

– írta akkor, de persze semmi sem hibátlan. Mégis, hol kötött bele a fura nevű olaszba?

Ezen a napon történt

  • Meghalt Csonka János mérnök, feltaláló. 1893-ban Bánki Donáttal közösen találták fel a porlasztót, de az ő nevéhez fűződik az első magyar gázmotor, az első magyar motorkerékpár, de még az első hazai motorcsónak is.
  • És még egy feltaláló: ezen a napon született Isaac Merritt Singer, a varrógép legsikeresebb fejlesztője. 1851-ben bízták meg egy elromlott varrógép megjavításával, amelyet nem csak megjavított, de tovább is fejlesztett, így már folyamatos varrásra is alkalmassá vált a gép.
  • 1962-ben ma készítette első felvételét a Rolling Stones. A felvételre a londoni Curly Clayton stúdióban került sor, a zenekar a következő felállásban játszott: Mick Jagger, Keith Richards, Brian Jones, Ian Stewart, és Tony Chapman.

Egy kép a végére

Az Index Mindeközben rovatából, ahova a Nyugat.hu-n keresztül jutott el. A drága szakembereknek sikerült úgy felújítani a 89-es főutat, hogy meghagyták az eredeti felfestéseket, a hozzájuk tartozó eredeti aszfalttal. Ne legyenek rosszmájúak, értékeljük a spórolásba fektetett energiát.