Hihetetlen móka a világ leglassabb driftje

2016.03.02. 06:41
Jó reggelt kívánunk március másodikán, szerdán. Ha hinni lehet az okosoknak, ma már kevesebb csapadék lesz, és néhány órára a nap is előbújhat. Hiányzik is ez így a hét közepére, mint egy falat kenyér. Mindenesetre ne feledjük felköszönteni Lujza és Henriett nevű rokonainkat, ismerőseinket, ma ők ünneplik névnapjukat. De most először kávét a kézbe, szemeket megdörzsölni, itt a friss, ropogós Hidegindító!

Hírsaláta a reggeli mellé

 • A Volkswagentől kaphat riválist a Dacia. A német óriás a kínai piacon egy olcsó modell bevezetését tervezi, a világ többi részén viszont egy új, önálló márkával támadna. A Genfi Autószalonon Jürgen Stackmann, a vállalatcsoport vezetőségi tagja beszélt ezekről a tervekről. Ugyanakkor azt is hozzátette: a biztonság terén nem kötnek kompromisszumot. ( autocar)
 • Veszíthetnek kedvezményeikből a villanyautósok Norvégiában. A skandináv országban a legmagasabb az egy főre eső elektromos járművek száma, és bizonyos ösztönző előjogok már nem tarthatóak fenn tovább. Így például az adómentesség és az ingyenes autópálya-használat mellett a buszsáv használatának lehetőségét is visszavonhatják tőlük. Továbbra is megmaradnak azonban a vásárlásra ösztönző adókedvezmények. (autoblog)

 • Elkészült a tízmilliomodik motor a Nissan Tennessee állambeli Decherdben működő üzemében. Ehhez közel két évtizedre volt szükség: 1998-ban indult a termelés, akkor 162 ezer példánnyal. Tavaly már 964 ezres darabszámot könyvelhettek el. Jelenleg 1600 főt foglalkoztat a gyár, és átlagosan 19 másodpercenként készül el egy-egy új motor. A jubileumi példány egy 2,5 literes négyhengeres volt. (leftlanenews)

Anno – március 2.

 • 986-ban ezen a napon lett frank király V. Lajos. Alig több mint egy évig uralkodott.
 • 1836-ban ezen a napon kiáltották ki Texas Mexikótól való függetlenségét.
 • Napra pontosan hatvan évvel ezelőtt, 1956-ban szakadt el Marokkó Franciaországtól.
 • Először hajtottak végre próbarepülést a Concorde-dal 1969. március 2-án. A gép 27 percig volt a levegőben, mielőtt a pilóta letette volna.

Totalcar retró

 • Napra pontosan öt évvel ezelőtt jelent meg Papp Tibi tesztje az új Mazda 5-ösről. De hogy mitől volt új az az autó, és milyen érvet lehetett felhozni mellette? Innen kiderül.
 • Három esztendeje már annak is, hogy Vályi Pista elkalauzolt minket a JAS Motorsporthoz, így beleshettünk a színfalak mögé, megtudhattuk, milyen tudomány rejtezik a versenyautók mögött.

Tegnap a Totalcaron

 • Javában pörög a Genfi Autószalon, kihelyezett különítményünk pedig vért izzadva dolgozik azon, hogy a legfrissebb hírek eljussanak a Kedves Olvasóhoz. Így például a Mazda RX-Visiont is elhozták, de beültek a Tesla Model X-be is.
 • A Genfi Autószalon újdonságai és érdekességei egy helyen, ezen a linken érhetőek el. Folyamatosan frissül a rovat, tartsanak ma is velünk!
 • De nemcsak autókiállítás van a világon: Zách Dániel tegnapi cikke az óratekerők elleni harc újabb fegyverét mutatta be.

Cukor

 • Szeretnénk driftelni, de nincs tapasztalatunk. Vajon hol és hogyan érdemes gyakorolni, hogy közben biztonságban érezzük magunkat? Természetesen jégen, szöges gumi nélkül. A japán Team Orange tagjai a Yachiho-tavon élvezték a fartatást, centiről centire tették az autót egymás mögött, mint egy komoly bemutatón. Csak éppen ez a világ talán leglassabb driftje. Mégis őrületes móka.

Közlekedési koffein

 • A látási viszonyok országszerte kielégítőek, az autópályák, a fő- és mellékutak többsége száraz, vagy éppen felszáradóban van. Vizes, nedves burkolattal északkeleten, Nógrád megyében és a Dunakanyarban találkozhatunk.
 • A 3307-es jelű Nyékládháza - Tiszacsege összekötő út, Ároktőn a komphoz (Tiszacsege) vezető út a 33+800 - 34+693 km szelvény között a Tisza magas vízállása miatt lezárva 2016.02.18. 11.00-től. (Útinform)

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap száma

Ötvennegyedik születésnapján köszönthetjük ma John Francis Bongiovi Jr.-t, azaz Jon Bon Jovit. Az amerikai énekes-dalszerző az 1983-ban alapított Bon Jovi együttes frontembereként ismert igazán, de játszott már több tévésorozatban is. Harmincéves már a Slippery When Wet című albuma, amelyen szerepel a You Give Love a Bad Name című sláger. Hihetetlen erőteljes és érzelmekben teli zene, hallgassák csak!

A nap képe

Ha pedig már így elmerültünk az érzelmekben Bon Jovival, akkor most nyergeljünk át a nagyon fárasztó poénokra. Március második napján mi más is lehetne a nap képe, mint egy March? A képen elöl Niki Lauda egy March 721G-vel, mögötte pedig Arturo Merzario a maga Ferrari 312 B2-esével. A kép 1972-ben készült Brands Hatchben. Lauda abban az évben szerzett pont nélkül zárt. (imgur.com)

Ünnepi ajánlatok!

Lepje meg családját! Töltse az év végét külföldön. Válasszon akciós ajánlatainkból.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!