Hihetetlen per a Toyota ellen

2016.08.01. 06:08

Új hónap, új lehetőségek. Újabb hétfőt kell elviselni. Augusztus elseje van, a Boglárkák és Boglárok névnapja. A többnyire napsütéses hétvége után a hét elején is derült, bár kissé változékony időre van kilátás. A hét első munkanapjához kell most összekaparnunk magunkat valahogy. Ebben nyújt segítséget a friss Hidegindító. Kávét a kézbe, máris kezdünk!

Hírsaláta a reggeli mellé

  • Egy Corvette lett a világ leggyorsabb utcán is használható elektromos autója. A Maryland állambeli Genovation egy C6-ost alakított át. Először még februárban futottak vele 300 km/h-s tempót, most pedig 330 km/h-ra javították meg ezt az eredményt. A Genovation Extreme Electric névre keresztelt gép 700 lóerős teljesítmény és 815 newtonméteres nyomaték leadására képes. (motorauthority)
  • Nem romlott az önvezető autók megítélése, még a Tesla Autopilot-baleset hatására sem. Ez derül ki legalábbis az Alix Partners és a Boston Consulting Group legfrissebb felméréseiből. Sőt, Joshua Brown tragikus ütközése még inkább felhívta a figyelmet a technológiára: az egyik kutatás szerint a válaszadók 85 százaléka, a másik szerint 76 százalékuk ismeri az autonóm közlekedéssel kapcsolatos törekvéseket. (autoblog)
  • Igen furcsa pert indított egy férfi a Toyota ellen. Richard Rosenbaumnak az a kifogása a Prius kapcsán, hogy a plug-in hibrid változat a prospektusokban szereplőnél kevesebb kilométert tud megtenni elektromos üzemben, egyetlen töltéssel. Ügyvédei szerint ugyanis a marketinganyagokban húsz kilométeres hatótáv szerepel, a gyakorlatban viszont csak 13 sikerült. A michigani tél tovább csökkenti ezt a számot, 10 Celsius fok körüli hőmérséklet mellett pedig egyáltalán nem tudja tisztán villannyal használni az autót. Kérdés, hogy ez a panasz mennyire áll majd meg a bíróság előtt. (leftlanenews)

A Kreszprofesszor vezet és magyaráz

Hogy is volt ez az egy nyomon haladóval?

Záróvonal? Gyalogátkelőhely? Akkor most hogyan és mikor előzhetem meg a kerékpárost? Mit szabad és mit nem?

További tippek és videók a Kreszklub oldalán.

Anno – augusztus 1.

  • 2008-ban éppen e napon kezdte meg HD-minőségű földfelszíni sugárzásár az m2 tévécsatorna.
  • 1971-ben a Beatlesből ismert George Harrison ad segélykoncertet a bangladesi háborús menekültekért.
  • 1946-ban, tehát éppen hetven éve vezették be a forintot.
  • 1941. augusztus elsején szűnt meg a Nyugat című folyóirat.
  • Hat Forma-1-es futam esett augusztus elsejére a történelem során. Ebből ötöt Németországban rendeztek: 1954-ben Juan Manuel Fangio, 1965-ben Jim Clark, 1971-ben Jackie Stewart, 1976-ban James Hunt, 1999-ben Eddie Irvine nyert. 2010-ben a Hungaroringen Mark Webbert intették le elsőként.

Totalcar retró

Hétvége a Totalcaron

Ma

  • Ha ma is velünk tartanak, megsúgjuk, hogy mit kell venni, ha nincs pénz Rolls-Royce-ra. Emellett pedig a Totalbike24 robogóverseny élménybeszámolóját is elolvashatják.

Cukor

  • Igazán megkímélt állapotú E34-es M5-öt ma már nem könnyű találni. Az eBayen azonban a napokban feltűnt egy elég patika példány, mindössze húszezer kilométerrel az órájában. Az 1991-ben gyártott BMW 3,6 literes, S38 kódú motorja 315 lóerőt és 360 newtonmétert teljesít. Szép, egységes fekete fényezés, bőr belső és Alpina Softline felnik jellemzik az autót. A futásteljesítményt végig vezetett szervizkönyv igazolja. Az ár persze nem két fillér: 34 900 dollárt, azaz közel tízmillió forintot kérnek érte. A licit a hétvégén éppen kifutott, de vélhetően találkozunk még a hirdetéssel, hiszen nem kelt el az M5-ös. (motor1)

Közlekedési koffein

  • Az M1-es autópályán Hegyeshalomnál zavartalan a ki- és belépő forgalom, nincs fennakadás. (Útinform)

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap száma

1951-ben ezen a napon született Iowa államban Tommy Bolin, a Zephyr, a The James Gang és a Deep Purple gitárosa. 1976 decemberében heroin-túladagolásban halt meg, de szervezetében alkohol és más drogok is voltak. A Deep Purple-lel egyetlen albumot vett fel, amelynek címe: Come Taste the Band. Szóljon erről a lemezről a Comin' Home!

A nap videója

Hogyan lehet elérni, hogy egy nagy szedán sportautóra hasonlítson? A Porschénál erre a kérdésre igyekeztek választ adni a Panamerával. Az új modell megtervezésében ráadásul egy magyar srácnak is fontos szerepe volt: Varga Péternek, aki korábban a német sportkocsigyár más ismert modelljein is dolgozott. Például a 911-esen. Az alábbi videó a Panamera tervezési folyamatába enged bepillantást. ( motor1)