2016.08.25. 07:10

Augusztus 25. van, Patríciák és Lajosok névnapja. 1609-ben ezen a napon mutatta be Galilei első távcsövét a velencei törvényhozóknak. A nappali hőmérséklet 28, az éjszakai 15 fok körül lesz. 2012-ben ezen a napon halt meg Neil Armstrong, az első ember, aki a Holdra lépett.

Megsérült második próbaútján a világ legnagyobb légi járműve, az Airlander 10

A Hybrid Air Vehicles szerint a közép-angliai Bedfordshire-ben tartott tesztrepülés után a légi jármű megsérült a landoláskor, de a legénység tagjai közül senkinek nem esett bántódása. A magánkézben lévő kis brit cég ugyanakkor tagadta a BBC értesüléseit, amely szerint a légi jármű nekiütközött egy telefonpóznának. "Nem történt sérülés a levegőben" - írta a Twitteren a cég.

A nap képe

Fiat 850 Sport Coupé - Hogy miért pont ez? Lejjebb kiderül!

Átadták az M7-es autópálya érdi, Iparos úti átépített csomópontját

Az M7-es autópályától a Törökbálinti útig, 120 méter hosszan 2X2 sávosra bővült a szakasz, az Iparos úton négy összehangolt jelzőlámpás csomópontot és egy körforgalmú csomópontot építettek. Az Iparos úti csomópont áteresztő képessége ennek köszönhetően várhatóan 20-25 százalékkal nő, a múlt héten megnyitott M7-M0 törökbálinti csomóponti ág közúti használata kiemelten fontos a reggeli és a délutáni torlódások csökkentése érdekében. A beruházás nettó 1,36 milliárd forintba került, ebből 266 millió forintot a SPAR Magyarország Kft. finanszírozott.

A benzin és a gázolaj fogyasztói ára Magyarországon, 2012-2016. július

Jeep Cherokee vs. Toyota Land Cruiser

A srácok arra voltak kíváncsiak, hogy az öreg Cherokee-val is el lehet-e menni terepen ott, ahol a japán legenda veszi az akadályokat. A hiányzó hasmagasságot és a rendes terepgumikat bátorsággal ellensúlyozták.

Ilyen lesz az új Lada

Bár az előzetesek alapján csak egy megemelt Xray-t vártunk, az Xcode sokkal jobb arányú a szériagyártású ötajtósnál. Ráadásul a kompakt szabadidő-autó még a legnagyobb autópiacok aktuális divatjába is nagyszerűen beleillik, így könnyen lehet belőle exportsiker is, ha időben el tudják készíteni a szériaváltozatot. Részletek tegnap megjelent hírünkben.

A nap vétele

Mindig is egy vérbeli amcsi hotrodra vágytál? Itt a vissza nem térő alkalom. Elég, ha van hozzá 8,9 millió fölös forint a zsebedben. Hogy mit kell róla tudni? 5,7-es V8-as motor, Edelbrock karburátor, állítólag 400 lóerő. Elől 20, hátul 22 colos felnik. További jó hír, hogy már vámkezelték is. Már csak a hazai papírozás van hátra, ami viszont szép feladat egy ilyen egyedi gép esetében. Az eredeti hirdetés ide kattintva érhető el.

Anno

  • 1985 – Holland nagydíj, Zandvoort - Győztes: Niki Lauda (McLaren TAG Porsche Turbo)
  • 1991 – Belga nagydíj, Spa-Francochamps - Győztes: Ayrton Senna (McLaren Honda)
  • 1996 – Belga nagydíj, Spa-Francochamps - Győztes: Michael Schumacher (Ferrari)

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

Hétévégén pótlóbusz jár az 1-es villamos helyett

2016. augusztus 27-én (szombaton) és 28-án (vasárnap) az 1-es villamos a Bécsi út/Vörösvári út és a Népliget M között rövidített útvonalon jár, a kimaradó szakaszon a Kelenföld vasútállomás M és a Népliget M között, meghosszabbított útvonalon közlekedő 103-as busz viszi az utasokat. A villamospótlásra azért van szükség, mert a Rákóczi hídon, a Soroksári út feletti vonalszakaszon vágánykarbantartási munkákat végeznek; az 1-es villamosvonal tavaly elkészült felújítása ezt a szakaszt nem érintette. BKK

Heti Petrolicious

Kedvenc veterán csatornánk ezúttal egy Fiat 850 Sportról készített csodálatos, hét és fél perces kisfilmet. Szánják rá az időt, megéri!