Pinokkiót építettek a Land Roverből

2017.03.27. 07:23

A klasszikus, eredetileg katonaságnak szánt terepjárók népszerűbbek, mint valaha. A G Mercit is serényen vásárolják, de a Land Rover Defendernek is stabil rajongótábora van, annak ellenére, hogy több mint egy éve nem gyártják már. A Khan Design most különös tuninggal állt elő a Defenderhez: megnyújtotta az autó orrát, de úgy, hogy megnövelte a tengelytávot. Az általánosnak mondható, hogy egy autónak beletoldanak az utasterébe, hiszen ez javítja a praktikumot, vagy egyszerűen csak jobban néz ki a diszkó előtt, viszont a Khan mérnökei előtt nem lebegett semmilyen funkció, csak gépháztetőt toldották meg 40 centiméterrel. Az még nem is lenne akkora baj, hogy a jellegzetes bakancs-formát így elrontották, de az autó terepjáró-képességei is romlottak, hiszen kevésbé fordulékony és könnyebben fel is akad. A Flying Huntsman Longnose 105 motorjához nem nyúltak, ugyanúgy egy 2,2-es turbódízel hajtja, viszont a kipufogót, a féket és a futóművet is feljavították. A Pinokkió-Landi ára 32 millió forintnyi angol font lesz, de valószínűleg egyedi kívánságokkal ez még srófolható. 

Kahn-Design-Flying-Huntsman--4

Tegnap a Totalcaron

  • Anglia egyik stílusikonja, a londoni taxi kínai kézbe került, megmutattuk, hogyan gondolták tovább. 
  • Ahol még nem tiltották be, az Uber gőzerővel dolgozik a fejlesztésein, viszont most az egyik önvezetést tesztelő Volvója bukott. Állítólag nem az autó volt a hibás.
  • Egyet pedig a dízel-fejeknek: jubilál a GM legerősebb dízelmotorja, a Duramax. 

Ez az új dili

Sosem látott népszerűségnek örvend a SUV szegmens Európában, a terepjáróra emlékeztető személyautók eladásai 2016-ban már az összes új autó 25%-t tették ki. A legnépszerűbb modellek a Renault Captur, a Nissan Qashqai, a BMW X1 és a Volvo XC60 voltak. A szegmensben összesen 15 millió autót adtak el, így a SUV eladások 6,5%-al gyorsabban nőnek mint maga az autó piac. Ezek eddig leginkább a családi egyterűek vásárlóit hódították el, de a trend megfordulni látszik, ugyanis olyan izgalmas új modellek, mint a Renault Scenic, Ford S-Max, Galaxy, vagy a Volkswagen Touran némi növekedést hozott a hanyatló piacon. A szabadidő autók között is a BMW X1-es a legnépszerűbb, ebből több mint 338 ezer darabot vásároltak tavaly. További statisztikák az Auto News-on.

cq5dam.resized.img.585.low.time1447990940045

Időjárás

Hiába ijesztett meg a hétvégével az Időkép, mégsem jött a borongós idő, és a hétfőn is kitart a napsütés, némi felhőre csak keleten számíthatunk, esni viszont egyáltalán nem fog. Ugyanígy a széltől sem kell tartani, legfeljebb délkeleten fordulhat elő erősebb légmozgás, de legalább a hőmérséklet 13-16 fok között alakul. 

Ünnepel a Porsche

A Porsche 30 éve kínál olyan lehetőséget a vásárlóinak, hogy az eleve különleges sportkocsikat személyre szabhassák. Nem csak egyedi fényezésről vagy más felnikről van szó, igény esetén az autókból akár speedstert is építenek, vagyis alacsonyabbra vágják a szélvédőt és különleges burkolattál látják el a hátsó részt. A Porsche Exclusive szakemberei összeszedték az öt kedvenc modelljüket az elmúlt 30 évből, nézzék:

 Útinform

A Hidegindító megjelenéséig a következő híreket hozta az Útinform:

  • Az M3-as autópályán, a 13-as és 15-ös km között hidat javítanak. A Budapest felé haladókat a leálló sávra és az ellenkező oldal belső sávjára terelték. (Fontos tudni, hogy az M0-ásra történő kihajtás csak a jobb szélső sávból lehetséges, ezért akik az M0-sra tartanak, maradjanak a külső sávban!) Kerülni az M31-es autópálya illetve az M0-s autóút útvonalon érdemes! A Nyíregyháza felé tartókat sávelhúzással a külső és a leálló sávra irányították át.
  • Hegyeshalomnál az M1-es autópályán, az osztrák hatóságok ellenőrzése miatt néhány száz méteres kamionsor alakult ki a határ előtt.

Ezen a napon

  • 49 éve halt meg Jurij Gagarin, aki elsőként jutott el a világűrbe. A baleset körülményei máig vitatottak. 
  • 172 évvel ezelőtt született Wilhelm Conrad Röntgen, a róla elnevezett röntgen sugarak felfedezője. 
  • És szintén ünnepel Quentin Tarantino, a híres rendező 54 évvel ezelőtt született. 

Waze

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

Egy zene a végére

Ronnie James Dio, az olasz származású előadó több mint 50 éves pályafutása alatt 24 nagylemezt adott ki, zenélt a Black Sabbathban. A metál megkerülhetetlen alakja volt, kedvenc témái a középkor, a háború és a fantasy. 2010-ben, 67 évesen gyomorrák miatt hunyt el. Szóljon most tőle leghíresebb szerzeménye, a Holy diver: