15 szabály, amit te is rosszul ismersz

2017.06.15. 09:02

Jolán és Vid névnapján, a Hungaroring megnyitásának harmincegyedik évfordulóján kezdődik a Hidegindító. A nap szülöttei James Belushi amerikai és Fenyő Iván magyar színész. 1997-ben és 2003-ban éppen ezen a napon Michael Schumacher nyerte a Formula 1 kanadai nagydíját.

Hírek autósoknak

Két év extra garanciát ad a Volkswagen a dízelbotrányban érintett motorokkal szerelt autók tulajdonosainak, ezt közölte tegnap az Európai bizottság egyik szóvivője, aki hozzátette, a cég nem tervezi, hogy pénz-visszatérítési akciót indít, vagy akár visszavásárolja az 1,6-os és kétliteres dízelmotorokkal szerelt autókat, melyekről másfél éve kiderült, hogy csaló motorvezérlő programmal képesek csak teljesíteni a környezetvédelmi határértékeket. (Autonews

bmw530d (14 of 46)

Egy tervezet szerint hamarosan kitiltanák Münchenből az Euro 6 környezetvédelmi normánál alacsonyabb besorolású dízel személyautókat, mert a BMW városának levegője mostanában többször is túl szennyezett volt és éppen a dízelek által kibocsátott, rákkeltő nitrogénoxidokkal. A városvezetés elképzelése szerint a jövőben a buszok, teherautók, taxik és mentők kivételével tehát csak a legújabb, néhány éves dízelmotoros magánautók hajthatnának be a bajor főváros belsőbb területeire. (Autonews)

15 KRESZ-szabály, amit a legtöbben nem tudnak

Új, villámgyorsan kitölthető interaktív tesztet állított össze Pető Attila, a Kreszprofesszor. A feladatsor egyszerű feleletválasztós kérdésekből áll, melyek segítségével bárki kiderítheti, hogy azok közé a százezrek közé tartozik-e autósként, akik bent felejtik magukat a belső sávban, miközben a két szomszéd sáv üres, veszélyesen autóztatják a gyereküket, vagy nyélen hajtanak át a HÉV-átjárón, amikor rossz a lámpa. A teszt ingyenes és nagyon hasznos, segítségével 640 ezer forintnyi bírságot úszhatunk meg. Ide kattintva érheted el a feladatsort: Kreszprofesszor.hu

Kerüld el a dugót

A Waze interaktív térképén bárki gyorsan megtudhatja, milyen pokol várja az úton. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Mielőtt útnak indultok, töltsétek le az ingyenes Waze alkalmazást androidos, illetve iOS operációs rendszert futtató telefonotokra.

Ez a Renault tényleg kéne

Napok óta nézem a hirdetéseket, aztán a kezemre csapok. Mégsem józanodom ki, mert mos valahogy a Renault Sport Twingo tűnik álmaim kisautójának, ráadásul nyolc évvel a megjelenése után már eléggé beleállt a földbe az ára is.

twingo rs 11

A Totalcar szerkesztőségének régi kedvence a 133 lóerős, egyhatos szívómotorral szerelt játékszer, ebben a cikkben ráadásul egy másik kedvencemmel, a Suzuki Swift Sporttal hasonlították össze a kollégák, 2009-ben. 

Sok napsütés, kis szél

Ma országszerte sok napsütésre számíthatunk, csupán északkeleten lesz némi felhő az égen, de eső ott sem várható, szélre pedig keleten számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok közt alakul.