Videón a zuglói kerékszúrogató tolvaj

2017.06.16. 06:08

Szép reggelt az év 167. napján, a Jusztinok, Bennók és Tinetták neve napján. Június 16-a van, ma 26 éve, hogy Záhonynál elhagyta az országot az utolsó szovjet csapat is, amivel lényegében lezárult a szovjetek kivonulása az országból.

Lapos gumi Zuglóban? Csak óvatosan 

A Police.hu-ra került fel az alábbi videó egy trükkös zuglói autós lopásról. A rendőrség információi szerint: június 14-én 13 óra körül egy ismeretlen férfi feltehetően egy bevásárlóközpont parkolójában kiszúrta a sértett gépjárművének kerekét, majd követte. A sértett a hibát észrevette, megállt egy benzinkúton és az ott dolgozó segítségét kérte. Ezt használta ki a férfi, aki ezalatt kilopta a járműből a táskáját, és a benne lévő 100.000 forint készpénzt.

Ha valami oknál fogva őrült jól tolerálja a szemed a pixelhiányt és felismerted a videón látható elkövetőt, segítsd a rendőrök munkáját és hívd a 06-80-555-111-es számot.

Hírsaláta

  • Kubica elég gyors a Forma-1-hez – mondja egy Renault-mérnök. A lengyel exformulaautós nemrég hat év kihagyás után ült forma-1-es autóba, ahol nem csak sebességéről, de állóképességéről is meggyőzte a csapat mérnökeit. A Renault jelenlegi tesztpilótájánál, Szergej Szirotkinnál például rögtön gyorsabb volt, így a megkérdezett mérnök szerint az sem kizárt, hogy lesz folytatása a tesztnek. Bővebben az Indexen
DBpelMeXoAMAVY1.jpg large
  • Sztrájk lesz a Volkswagen szlovák gyáraiban. Jövő kedden, azaz június 20-án este hat órától bérkövetelésük teljesítéséért sztrájkolnak Pozsonyban, Stomfán és Túrócszentmártonban is. A szakszervezet közlése szerint a dolgozók 85-90 százaléka vesz részt, ami miatt a gyártás teljes leállásával kell számolni. A VW szlovák üzemeiben a sajtó szerint 1700 eurót (mintegy félmillió forint) közelíti a bérátlag, ugyanakkor az ottani munkavállalók közlése szerint sokuk bére a gyakorlatban ennél jóval alacsonyabb, 700 euró körüli. A követelésekre a cég vezetése a múlt héten tett ajánlatot, s ezt tegnap, véglegesnek nevezve, megismételte. Azt ígérték, hogy júniustól 4,3 százalékkal, a jövő évtől pedig 4 százalékkal emelik a béreket, valamint új számítást vezetnek be a szabadságpótlékra, illetve a karácsonyi juttatásra. Ezt nem fogadták el a szakszervezetek, ezért jön a sztrájk. (Napi.hu)
  • Nagy a pörgés mostanság az Opelnél. A GM-től nemrég a PSA-hoz átkerült német márka új logót és szlogent is talált az új korszakhoz. Az új szlogen The Future is Everyone's, azaz: A jövő mindenkié. Az új logó pedig:

Anno június 16

  • Bő két évvel azután, hogy Jurij Gagarin első emberként az űrbe repült, 1963. június 16-án Valentyina Tyereskova első nőként követte. A szövőnőből lett ejtőernyősből lett űrhajóst a Vosztok-6 fedélzetén lőtték fel az űrbe, ahol 48-szor kerülte meg a Földet, majd három napnyi körözgetés után visszatért. Tyereskova életútjáról és történelmi űrutazásáról bővebben a történelem faszagyerekei blogon olvashatsz.
tereskova

Kerüld el a dugót!

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben, a Waze-zel. Jelmondatunk: több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környéketekre!

A nap videója

Bár a Metallica sem egy tini metál banda már legalább harminc éve, úgy fest, munkásságuknak van még rajongója az apjuk generációjából is. Kár is ide hosszabb pofázás: zárd a Hidegindítót és indítsd a pénteket a nap videójával, egy thrash metalra verető bácsika extázisával.