Indítsd a napot Velencei-tónál pusztuló szomorú munkagépekkel

2017.11.08. 00:03

Szép reggelt a hét harmadik napján, a Zsomborok, Kálok és Kolosok neve napján. November 8 van, ami az orvostudomány nagy találmányának, a radiológiának a nemzetközi világnapja, ma 122 éve ugyanis, hogy Wilhelm Conrad Röntgen felfedezte a később róla elnevezett röntgensugárzást.

Ezt hogy nem lopták még szét?

Munkában az ország legaktívabb velünk pusztuló történelem-szakértője,  a szellemvárosok blog/vlog. A roncsvadászattal is foglalkozó Gyula új videójában egy Velencei-tóhoz közeli munkagép-lerakatot dolgozott fel. A gépek (egy Ostrówek KTO 162-es kotró-rakodó, egy Poclain TY 45-ös és egy UNK 320-as homokrakódó gép) a kapcsolódó poszt szerint legalább 2008 óta parkolnak egy elhagyott épület tövében őrizet nélkül, de eredettörténetük sajnos nem ismert. 

Ha bejön a pusztuló technika, mint tartalom, ezalatt a link alatt sok-sok posztot találsz a Totalcar múltjából a témában. 

Hírsaláta

  • Nőtt a Porsche nyeresége. A Volkswagen AG jó eredménye nagy nyereséghez juttatta a konszern legnagyobb részvényesét, a Porsche SE befektetési társaságot. A Volkswagen-konszern törzsrészvényeinek 52,2 százalékával rendelkező Porsche Automobil Holding SE (Porsche SE) az idei első három negyedévben 2,2 milliárd euró adózott nyereséget ért el, egyharmadával többet az egy évvel korábbi 1,37 milliárd eurónál. A Porsche SE 2,1 és 3,1 milliárd euró közötti nyereséget tervezett az idei teljes évre, és ezen az első kilenc hónap eredménye alapján sem változtatott. (MTI)
2017-2017 Hungaroring Saturday---59 Norbert Michelisz  63
  • Újra három autóval támadnak Micheliszék. A TCR-széria szezonzáró futama előtt a csapat- és az egyéni bajnoki címre is esélyes a magyar M1RA, Michelisz Norbi és Bári Dávid saját csapata. Hogy növelje az esélyeit, a M1RA három autóval megy a szezonzáró dubaji fordulóra, a harmadik autóba pedig egy túraautózásban többszörös nemzeti és regionális bajnoki címet begyűjtő brit srác, Josh Files ül majd. (Index.hu)
  • Rossz napod van? Az övénél biztos jobb: Parkolóba akart lehajtani, csak az egy metrólejáró volt.

Ma 25 éves Senna nagy pofonja

1992. november 8-án, azaz ma 25 éve rendezték a '92-es Forma-1-es szezon zárófutamát Ausztráliában. A futamnak nem volt nagy tétje, Nigel Mansell már öt versennyel korábban, a magyar nagydíjon megnyerte a bajnokságot. Ennek tudatában haladt az élen a 18. körben, seggében az összetett második helyére hajtó Ayrton Sennával, aki a nagy csatában hátulról kitolta Mansellt, mire együtt mentek a bukótérbe.

 

Ha már Forma-1 – miért rohadt unalmas az egész évek óta?

Futamgyőzelmeket ábrázoló kördiagramban a válasz: 

mercedes 1

Friss Petrolicious alert!

A YouTube legszebben videózó autós csatornája tartja a tempót: új epizód Renault R8-cal egy kattintásra.

Kerüld el a dugót

Íme minden Hidegindító kötelező bútordarabja, a Waze jelenidejű közlekedéstérképe. Dugó- és balesetmentes utat mindenkinek!

Ennyi volt mára a Hidegindító. Rengeteg friss autós tartalomért irány a Totalcar címlapja.