Ilyen az új G Merci belseje

2017.11.28. 07:32

Üdvözli önöket a Hidegindító november 28-án, Stefánia napján. Hajnalban főleg az Alföld egyes részein pára és ködfoltok jelenhetnek meg, de ezen felül többnyire száraz időre számíthatunk. Fátyolfelhőkre jöhetnek nyugat felől, viszont estére megvastagszik a felhőzet. A legmagasabb hőmérséklet 3-8 fok körül alakul.

Egy ideje hallani arról, hogy megújul a Mercedes G osztály, az egyik utolsó, valóban terepjárásra tervezett terepjáró. Az egyértelmű volt, hogy a szögletes dizájnon és a kicsit smirglis mechanikán nem szabad változtatni, hiszen ez adja a típus vonzerejét, épp ezért ott nyúlnak a G-hez, ahol a leginkább szükség van rá, vagyis a helykínálat terén. A kiszivárgott fotók alapján nehéz sok okosat mondani, viszont az látszik, hogy az aktuális C, E, és S osztályban található kezelőszervek és eszközök kerülnek át az immáron valamivel szélesebb, ennél fogva tágasabb G-be, így például a dupla LCD-s műszerfal. Feltűnik még az újratervezett légbeömlő, de az ajtóburkolat is más lesz, ez nem hasonlít egyetlen ma kapható Merciére sem. Bár szó volt arról, hogy a G technikája valamelyest finomodik, hiszen például előre is független futóművet kap a merev tengely helyett, a három zárható diffit megtartják, ezek kapcsolói látszanak a műszerfalon is. 

Ez drágának tűnt

A Ferrari FXX program lényege, hogy a Ferrari épít pár olyan autót, amiben olyan technika van, amit utcán nem mernek még kipróbálni, majd az autókat eladják magánszemélyeknek. Viszont ezeket az autókat nem viheti haza a tulajdonos, hanem a gyár fejleszti őket a vevő pénzén, és adott időpontokban vezetheti. A videón egy ilyen alkalom látható, ahol egy Enzo-alapú FXX Evoluzionét összetörtek, Monzában. A célegyenes után  270 felett érkezik a versenyző, aki túl erősen fékez, így az autó megcsúszik, és innen már csak a fal állítja meg. A videón 6:45-nél látható a csattanás: 

 Budapest elesett

A 16+1 találkozó miatt Budapest forgalma megbénult, egészen szerdáig tart a káosz. Az Index frissülő anyagával mindig naprakész lehet, kattintson a részletekért. 

Ez a probléma is sokakat érint

A Nissan Skyline sorozatának utolsó darabjai, vagyis az R32, az R33 és az R34 széria már évek óta kultikusnak számítanak, egy-egy jobb állapotú példány akár annyiért is gazdát cserélhet, mint egy kortárs Ferrari. A lehetőséget a Nissan is felismerte, ezért elindította a Nismo Heritage programot. Ennek keretein belül maga a gyár fog eredeti alkatrészeket gyártani elsőre az 1989 és 1995 között gyártott R32-es GT-R-hez. Egyelőre vezetékek, kasznielemek és emblémák alkotják a 80 darabos katalógust, amely december 1-étől lesz elérhető és később mindenképp bővülni fog, de az R33-as és R34-es sorozatra is kiterjesztik. 

Útinform

A Hidegindító megjelnéséig az Útinform a következő híreket hozta. 

  • A 86-os főút Zalalövőt elkerülő szakaszán, a 30-as km-nél tegnap kora délután óta egy műszaki hibás kamion foglalja el a fél útpályát.
  • Erős a forgalom a fővárosba vezető főbb útvonalakon. Torlódnak a járművek az M3-as autópályán Mogyoródtól, továbbá az M2-es autóúton Sződligettől, a 4-es főúton Monor és Üllő között, a 10-es főúton a solymári körforgalomtól, a 31-es főúton Sülysáp és Mende között, valamint Dunaharasztitól az 51-es főúton, illetve a Csepel-szigeten Halásztelektől befelé a II. Rákóczi Ferenc úton.
  • Az M1-es autópályán, Hegyeshalomnál a határátkelőnél a ki- és a belépő oldalon zavartalan a forgalom.

Waze!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!