Jönnek a Lancia emblémás Chryslerek

2010.06.07. 08:25

Már nem csak pletyka, hivatalosan is bejelentette a Fiat a döntést: összeolvasztják a Chrysler és Lancia márkákat. Európában a közös modellpalettát Lancia jelvénnyel fogják forgalmazni, míg a túlparton a jelenlegi Lanciák is Chrysler emblémát kapnak.

Következményképpen megszűnnek a Chrysler-kereskedések Európában, szerepüket a Lancia-hálózat veszi át. Ez nagyjából 350 autószalon bezárását jelenti, ami masszív költségmegtakarítás az olasz konszern számára. Ennek ellenére az eladási számok megduplázását tűzték ki célnak, de ez valószínűleg csupán bűvészkedés a számokkal: a négy Lancia modell a Chryslerekkel kiegészülve nyolctagú családot alkot.

Kicsit furcsán mutatnak majd a gyilkos tekintetű mostohafivérek a filigrán olasz csemeték mellett, bár lehet, hogy a terv végrehajtása előtt még kicsit átplasztikázzák őket. Pont egy év múlva, 2011. május végén járnak le ugyanis a kereskedők szerződései, addig pedig még éppen van annyi idő, hogy a Delta Chrysleresítésének analógiájára felragasszanak egy Lancia hűtőrácsot a 300C-re. Reméljük, a gázpedálok beszállítóját is lecserélik addigra.