A legfontosabb Toyota kisautó

2011.06.17. 12:12

A japán bemutató után végre Európában is leleplezték a Toyota Yaris 2012-es, harmadik generációs változatát. A kisautó a cég francia üzemében készül és még idén nyáron megtölti majd a bemutatótermeket.

Egyelőre három féle motorváltozat közül lehet választani: az 1,0 és 1,33 literes VVT-i benzinesek mellett egy 1,4 literes dízelváltozat is készül – a 2011-es genfi autókiállításon bemutatott hibrid verzió várhatóan csupán 2012 második félévében debütálhat.

Az új Yaris többek között az új multimédia kezelőfelülettel akarja megnyerni a vásárlókat. A Toyota Touch & Go fantázianevű rendszer egy 6,1”-es érintőképernyős LCD-panelen keresztül kommunikál a vezetővel – a menürendszer átlátható, a média eszközök csatlakoztatása egyértelmű lesz, ígéri a gyár. A Touch & Go a majdan értékesített autók 95%-ban megtalálható lesz.

„Az új Yaris a Toyota jelenlegi legjobb ajánlata az egyre erősödő szupermini szegmensben.” – mondta Didier Leroy, a Toyota Europe ügyvezető igazgatója. „Soha nem látott leleményességével, takarékosságával és minőségével hisszük, hogy az új Yaris a korábbi generációk hírnevét öregbítheti, és középtávon hozzásegítheti a céget az évi egymilliós értékesített darabszámhoz.”