Lekapták a tetőt a Lamborghiniről

2013.06.21. 11:00

Noha a Lamborghini szabadidő-autójára még legalább négy évet kell várni, már most láthatjuk, hogyan nézhet majd ki az Urus kabriókivitelben – ha készül olyan egyáltalán, de szinte biztos, hogy nem fog.

A Lamborghini első széria szabadidő-autójával kapcsolatban eddig még csak el sem hangzott, hogy kabrió. Ilyen piaci rést valószínű még az olaszok sem találnának – ha csak nem valami öt-tíz darabos limitált sorozatról volna szó, de annak úgysem lenne tétje gazdaságilag. Szerencsére ez kicsit sem foglalkoztatta a neves maláj autóipari grafikust, Theophilus Chint, aki egy korábban közölt gyári látványtervet rajzolt újra, megteremtve ezzel az Urus kabrióváltozatát.

Az Urus bemutatója Pekingben
Az Urus bemutatója Pekingben

A Lamborghini még 2008-ban védette le az Urus nevet, de a szándék, hogy ezalatt egy SUV-ot gyártsanak csak akkor lett biztossá, amikor a tavalyi Pekingi Autószalonon bemutatták a tanulmányt. A legfrissebb gyári források szerint az Urus 2017-ben gyártásba kerül, és – a Lamborghini jelenlegi termelési adatait nézve elképesztően sok – háromezer készülhet belőle évente.