Sportos modelleket tervez a Kia

2013.06.30. 18:09

A Kia egyre fontosabb szerepet tölt be a piacon – modelljeik ésszerű választást jelentenek, a hét év garancia pedig egészen biztosan sok vásárlót csalogatott már a márkához. pozíciójuk további erősítéséhez azonban többre van szükség, és ezt ők is megérezték – ezért született meg a c'eed és a Pro_c'eed GT.

Kia c'eed GT
Kia c'eed GT

A koreaiak azonban a hírek szerint újabb sportos modellek bevezetését tervezik – ha a GT-k kedvező fogadtatásban részesülnek, akkor a jövőben több Kián is viszontláthatjuk a kétbetűs emblémát. A következő erős Kia a Rióból készülhet, mely akár a Clio GT riválisa is lehet. A Clio RS-sel és a Peugeot 208 GTI-vel azonban nem versenyezne a Rio GT, hiszen annak igen kicsi az esélye, hogy ugyanakkora – 200 lóerő körüli – teljesítményre hangolnák, mint amennyit a c'eed GT képes leadni.

A Kiánál ugyanakkor úgy vélik, a Peugeot-val, a Renault-val és a Volkswagennel nehéz lenne versenyezniük a hot hatch-ek szegmensében: szerintük ez egyértelműen olyan kategória, amelyben a vásárlókat érzelmeik vezérlik – egyelőre tehát nem várhatják azt, hogy a Golf GTI rajongói c'eed GT-t vegyenek.