Törpe élményautó a Hondától

2013.10.23. 09:56

Egészen apró, nyitható tetejű élményautóval készül a Tokiói Autószalonra a Honda. Az S660 Conceptet először mutatják meg a nagyközönségnek, de a hírek szerint sajnos csak Japánban lesz kapható – legalábbis egyelőre.

A törpe roadster már nem példa nélküli próbálkozás a Honda történetében, hiszen a hatvanas években az S600 és az S800 is ezt a koncepciót követte. Ezúttal az EV-Ster tanulmányból merítettek ötletet, de az elektromos hajtáslánc átvétele valószínűtlennek tűnik. Egyelőre a technikai részleteket nem hozták nyilvánosságra, de úgy tudni, 660 köbcentis, háromhengeres turbómotor kerülhet a kisautóba, melynek 64 lóereje nem tűnik soknak, de az apró karosszéria mozgatásához minden bizonnyal elég lesz.

A november 20-án nyíló tokiói szalonon élőben is bemutatják az S660-at, mely kezdetben csak a japán piacon, jobbkormányos kivitelben lesz elérhető. Ha igazak a hírek, a későbbiekben egyliteres, száz lóerő körüli turbós benzinmotor is kerülhet az orrába, mellyel már más országokba is eljuthat a kis Honda.