Így menekülhet meg a Holden

2014.01.12. 00:32

Már tavaly május óta keringtek azok az értesülések, melyek szerint a Ford és a General Motors is kivonul Ausztráliából. Decemberi hírek szerint ráadásul a GM-nél már meg is hozták ezt a döntést, 2016-ra pedig beszüntetik a Holden Commodore gyártását a szigetországban. Az ausztrálok azonban megmentenék a márkát.

Dél-Ausztrália kormányzója azzal a javaslattal állt elő, hogy a General Motors - ha nem is marad az országban, de - próbálja meg értékesíteni a márkanevet. Így a Holdennek megpróbálnának egy olyan vevőt találni, amely hajlandó folytatni a gyártást az országban. Persze akkor sem lenne könnyű új gazdát keresni a Holdennek, ha a GM belemenne az üzletbe: a hírek szerint a General Motors és a Ford mellett a Toyota sem tervez már hosszú távra Ausztráliában.

Emellett egyébként két további forgatókönyv is született már arra az esetre, ha az amerikai gyártó megtartaná a márkanevet. Az egyik lehetőség szerint átcímkézett Chevrolet modelleket forgalmaznának az országban. A másik elképzelés szerint pedig Kínából importált Buickokra kerülhetne a Holden logója.