2014.03.24. 06:28

Tavaly nyáron már felröppentek azok a hírek, melyek szerint a Mercedes a Nissan mexikói gyárában végezheti bizonyos modellek gyártását. A megállapodás véglegesítésére még várni kellett, egyes források szerint azonban ez most megtörtént.

Júliusban még arról lehetett hallani, hogy a második, Magyarországon gyártott típus, a CLA következő generációja érkezik majd a közép-amerikai országból, most viszont úgy tűnik, a GLA crossoverek gördülhetnek le az aguascalientesi gyártósorról. A németek szabadidő-autója így a japánok hasonló jellegű és méretű - egyébként a Mercedes fronthajtásos MFA-platformjára épülő - Infiniti Q30-asa mellett készülhet. Azt egyelőre nem tudni, mikor indulhat be a termelés.

A Daimler AG és a Renault-Nissan közötti szövetség még 2010-ben kezdődött. Ez egyes modelleknél közös padlólemezek használatát jelenti, de más területekre is kiterjed. A németek például a kisebb modellekben használható hajtásláncokat kapnak, míg cserébe az Infinitikben is használható, nagyobb köbcentis motorokat kínálnak.

A két vállalatcsoport közötti együttműködésből született meg a néhány hete Genfben bemutatott új Renault Twingo. A Mercedes pedig a Renault Kangoo-t szabta át saját arculatára, így készült el a Citan.