Lelepleződött a Suzuki új kisautója

2015.08.25. 17:48

Az autógyárak szoros titoktartásán általában komoly lyukat üt, ha a formatervre szabadalmi védelmet kérnek, hisz levédetni csak úgy lehet valamit, ha nyilvánosságra hozzák. A Suzuki például most levédette az iM-4 formáját, így látszik, hogy a korábban bemutatott tanulmánytól csupán minimálisan tér majd el a szériaváltozat.

Az új kiskocsi érdekes darabnak ígérkezik: szabadidőautó-szerűség, de valahogy úgy, mint a Kia Soul, azaz terepjárós stíluselemek nélkül. A tanulmányautóhoz képest a leglényegesebb eltérés, hogy a szériamodellen jóval kisebb méretű kerekek lesznek, és a tükörházak is hagyományosabb formájúak. Ha hihetünk a pletykáknak, a típus méretben valahol a Soul és a Fiat Panda között lesz majd, műszakilag viszont szoros rokonságban áll majd a Frankfurtban bemutatkozó Balenóval. A pletykák szerint kétféle motorral érkezik az új modell, a Swiftből már ismert 1,2 literes négyhengeres egy változatával, illetve egy új ezres háromhengeres turbómotorral.

Az iM-4 szériaváltozata 2016 első számú Suzuki újdonságának ígérkezik, amelyet állítólag a jövő év második felében kezdhetnek forgalmazni Európában.