Ilyen a BMW X4 durva sportváltozata

2015.09.28. 15:12

A BMW X4-esből elkészült az M40i változat, hathengeres turbómotorral és feltűnő optikai tuninggal.

A képek tanúsága szerint az M részlegnél nem tudták igazán megszépíteni az X4-est, inkább ijesztőre vették a figurát. Ahogy ebben a műfajban természetes, óriási légbeömlőket alakítottak ki az autó orrán – ebben az esetben négy nagy nyílás javítja a motor hűtését és adja meg az orr-rész hangulatát. Az az érzésünk, ha ez a pofa közeledik a megfelelő sebességkülönbséggel, bárkit képes lesz lezavarni az autópálya belső sávjából, viszont kevesen nézegetik majd élvezettel.

Az M40i jelzés az M4-esből is ismert hathengeres turbómotor visszafogottabb változatának jelenlétét jelenti. A teljesítménye 360 lóerő, a csúcsnyomatéka pedig 465 Nm, ami erőlködés nélkül mozgatja az üresen is 1,91 tonnás terep-kupét: a gyorsulás százra 4,9 másodperc, a csúcssebességet pedig 250 km/h-ra állították be. A motorhoz a BMW számos más modelljéből jól ismert nyolcfokozatú automata váltó csatlakozik. A gyári fogyasztási adat vegyes ciklusban, 100 kilométeren 8,6 liter, de ez persze aligha lesz reprodukálható közúton, különösen ha valaki ki is használja az M-es X4-es kivételes dinamikáját.

A piaci bevezetés időpontját és az új X4 változat árát egyelőre nem ismerjük, de valószínű, hogy ezeket is elárulják néhány napon belül.