2015.10.17. 09:25

Amikor a legendás Fiat-vezér, Gianni Agnelli kisebbik unokájának, Lapo Elkann-nak a nevét halljuk, elsőre könnyen asszociálhatunk a néhány évvel ezelőtt elkészített borzalmas terepszínű Ferrarira. Úgy tűnik, Lapo ízlése azóta sem lett konzervatívabb, hiszen amíg bátyja, John a Fiat elnöki teendőit látja el, ő saját útját járva hozott létre egy műhelyt.

A fiatalabbik Elkann-testvér kétségkívül imádja a divatot, és minden bizonnyal az autókat is szereti, így ezt a kettőt ötvözte a Garage Italia Customsnél. Itt nemcsak személyautók, hanem motorok, robogók, repülőgépek vagy akár jachtok személyre szabásával is foglalkoznak. Erre a célra egy 1952-ben épült benzinkutat alakítottak át.

Vállalnak egyedi fényezéseket, fóliázást, matricázást, sőt olyan összetettebb dolgokat is, mint egyedi beltér tervezése és kivitelezése. Tevékenységük nyilván elég megosztó, hiszen a visszafogottabb ízléssel rendelkező autósok aligha néznek jó szívvel az általuk kezelésbe vett gépekre - legalábbis azok közül néhányra. Ugyanakkor az is egészen biztos, hogy meglesz a maguk ügyfélköre. Mottójuk: ahol az álmok valóra válnak.