Két évet késhet a következő GT-R

2015.11.21. 09:22

A következő generációs Nissan GT-R-ről már sok mindent tudunk, de még több a spekuláció az eddigi információk mögött. A hírek szerint némi formai hasonlóságot – legalábbis bizonyos elemekben – láthatunk majd a Concept 2020 Vision Gran Turismóval, az viszont már egészen biztos, hogy hibrid lesz a japán sportautó. Sőt, hamarosan akár teljesen elektromos variánsokat is piacra dobhatnak.

Ha pedig már nagyon tűkön ülnénk, várva a bemutatóra, akkor bizony elkeserítőek a legfrissebb híresztelések. Az ausztrál Motoring című lap a Nissan egyik helyi elöljárójára hivatkozva írta meg ugyanis, hogy az eredetileg 2018-ra remélt leleplezésből jó eséllyel 2020 lehet. Addigra a jelenlegi R35-ös már tizenegy éve lesz piacon. Sőt, ez még tovább is tolódhat, ha a 2020-as bemutató még csak egy prototípusra, és nem a sorozatgyártású kivitelre vonatkozik.

A két generáció közötti időszakban persze eddig is érkeztek a különféle Nismo és Black Edition modellek, a GT-R rajongói pedig akkor is megelégedetten néznek az autóra, ha ilyen hosszúra nyúlik a modellciklus. A japán gyártó nem akarja elkapkodni a projektet, céljuk ugyanis egyértelmű: megtartani a típust a kategória legjobbjai között. Nagyjából ez vonatkozik a későbbi villanyhajtású gépre is, amelyre azt mondták, egyszerűen világverőnek kell lennie.

Amit a hibridről a 2020-ra kitolt céldátumon kívül tudni lehet, az egyelőre annyi, hogy vélhetően megmaradnak az orrmotoros, két plusz kétüléses kupé kiépítésnél. Alapkivitelben 700 lóerő körüli teljesítményt csikarhatnak ki a jelen pillanatban még ismeretlen hibridhajtásból. Ezt persze még jócskán megfejelné a Nismo GT-R. A következő öt évben várhatóan azért szivárognak majd konkrétabb infók is Godzilla gyermekéről.