Öltönyt húzhat a gerilla pickup

2015.12.09. 06:37

A Mercedes tavaszi bejelentését követően a Toyota is fontolóra veszi egy prémium pickup kifejlesztését. A döntés nem feltétlenül értelmetlen, hiszen Európán kívül ma is jól fogynak ezek az autók.

A Mercedes GLT-osztály néven emlegetett, Nissan Navara alapjaira épülő német modell máris úgy néz ki, hogy vetélytársat kaphat. A Lexus egyik projektvezetője, Makoto Tanaka a Motoring.com-nak elárulta, hogy elgondolkoztak egy Hilux alapokra épített Lexus modellen, de a tervezett típusok közül ennek megjelenésére a legkisebb a valószínűség. A japánok valószínűleg kivárják, hogyan teljesít a németek autója, de ha a GLT sikeres lesz, nem ülhetnek ölbe tett kézzel.

Az elsősorban céleszköznek használt pickupok hasonló átváltozáson mennek keresztül, mint pár évtizede a komoly terepjárók. Úgy tűnik, Amerikában, Ausztráliában és a Közel-Keleten létezik egy olyan vásárlóréteg, akik hajlandóak engedni a pickupok hasznos tulajdonságaiból a kényelem és a luxus érdekében.

A Toyota Hilux az elmúlt években az afrikai és közel-keleti feketepiacok kedvence lett, mint gerillaháborús célszerszám, így különösen ironikus, hogy pont egy ilyen modellből terveznek luxusautót készíteni.