Visszahívják a legdurvább utcai McLareneket

2016.01.09. 11:24

A McLaren P1-es napjaink egyik legdurvább szupersportkocsija, nyilván a legek autójának szánta a brit gyártó. A hivatalos bemutató után a teljesítményadatok mellett az ár miatt is tátva maradhatott a szánk. Hamar el is fogyott minden példány. Tökéletes persze nem lett a konstrukció, ezt mutatja legalábbis egy friss visszahívás.

A probléma a motorháztető zárjával van. Nyilván több rögzítési pontja is van a géptetőnek, ezek egyike pedig meghibásodhat. A dolgok szerencsétlen együttállása esetén ez akár odáig is vezethet, hogy menet közben felcsapódik a fedél. Ez soha nem kellemes érzés, de egy ilyen teljesítményű sportkocsinál igazán veszélyes lehet. A sofőrnek egészen biztosan nem esne jól, ha a 350 km/h-s végsebesség közelében ilyesmi történne a háta mögött.

A visszahívás összesen 122 autót érint, méghozzá a 2013. március elseje és 2015. október 31-e között gyártott példányokat. A McLaren természetesen ingyenesen szünteti meg a hibalehetőséget. A tulajdonosokat folyamatosan értesítik, a javítást pedig január végén kezdik meg.