Nézd meg a matricád, vagy fizethetsz!

2016.01.28. 16:53

Tavaly január elsején, a megyei e-matricák megjelenésével teljes körűen átalakították a korábban működtetett hazai útdíjfizetési rendszert. Idén nincsenek érdemi változások, de így is van néhány dolog, amire érdemes odafigyelni.

Az úthasználati jogosultságok árai tavalyhoz képest nem emelkedtek, új díjkategóriák sincsenek, de a fizetős útszakaszok száma bővült: január elsejétől az M43-as és M85-as utak tavaly átadott szakaszai is díjkötelesek. Az e-matricát továbbra is a fizetős szakaszra való felhajtás előtt kell megváltani. A vásárláskor érdemes különös figyelmet fordítani az adatok helyes rögzítésére és a megfelelő kategória megválasztására. Tavaly óta a nyolc- és kilencfős személyautók már a D2 kategóriába esnek.

A tavalyi országos éves és megyei e-matricák 2016. január 31-ig érvényesek, türelmi idő nincs. Az idei matricákat elseje óta lehet megváltani mobilalkalmazással, SMS-ben, személyesen az ügyfélszolgálati irodákban és az értékesítési pontokon, valamint az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalon.

Ünnepi ajánlatok!

Lepje meg családját! Töltse az év végét külföldön. Válasszon akciós ajánlatainkból.

Karácsonyi ajánlatok

Pihenjen, töltődjön fel. Töltse a Karácsonyt és a Szilvesztert valamelyik wellness szállodában.