330 milliót ért az első új NSX

2016.01.31. 16:21

Bő hatszoros áron, 1,2 millió dollárért (330-335 millió forint) kelt el a 001-es alvázszámú új NSX. A tíz év után feltámasztott csúcs-Honda első példánya egy gyűjtőhöz került, akinek nem ez lesz az első elsője

Rick Hendrick nem ma kezdte az autógyűjtést. A 66 éves Nascar-csapattulajdonos nemrég megvette az első Corvette Z06 Coupét, ahogy korábban az első Corvette Stingray C7 és az első Camaro ZL1 is hozzá került. Mindegyikhez árveréseken, alaposan túlárazva jutott hozzá - csakúgy, mint most a második generációs NSX első alvázszámos példányához.

A lassacskán piacéretté lett új Honda/Acura NSX első példánya talán részben még prototípus. A japánok az utóbbi hónapokban sokat reszeltek a konstrukción, így nem kizárt, hogy Hendrick autója kicsit más lesz, mint a sorozatkész változat, amelyre februártól kezdik felvenni a rendeléseket. Azok ára 150 és 207 ezer dollár között mozog majd, azaz legkevesebb hatszoros áron lett leütve ez a piros 001-es a Barrett-Jackson árverésén. Az a 330 millió forintnyi dollár jótékonysági pénz, a szervezők egy daganatos betegekkel foglalkozó alapítványt segítenek vele.

A hosszú szünet után feltámasztott NSX hajtásáról, technikai paramétereiről itt írtunk korábban.

Csoportos Hajóutak

Ahány kikötő, annyi felfedezés, tengeri hajóutak sok látnivalóval és pihenéssel.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, stresszűző programok és szórakozás. Töltődjön és szépüljön itthon!