Ez lenne a Seat nagy meglepetése?

2016.02.01. 17:27

Egy ideje már mondogatják a Seatnál, hogy készül náluk egy új szabadidőautó, de a tavaly tavasszal bemutatott 20v20 tanulmány óta nagy a csend. Pedig a meglepetés nincs már messze, úgy hallani, február 10-én lehull a lepel a típusról.

Most azonban kiszivárgott egy vázlat – valamiféle fedélzeti szoftverből származik – amelyet a The Automobilist hozott nyilvánosságra. Ez alapján a 20v20 tanulmány sportos arányaiból nem maradt sok, a tetővonal kevésbé lejt, az oldalablakok közelebb állnak a függőlegeshez és a kerekei kisebbek, azaz összességében célszerűbbnek tűnik. Ugyanakkor hétköznapibb jelenség is, ami nem feltétlen jó hír, hisz így nem fog igazán kilógni a kategóriából, amely már most elég telítettnek tűnik: a Nissan Qashqai, a Honda CR-V, a Ford Kuga vagy épp házon belül a VW Tiguan már bejáratott vevőkörrel rendelkezik, nem beszélve az újabb ellenfelekről, amilyen mondjuk a Renault Kadjar.

A Seatnál nyilván arra építenek, hogy a szegmens sokkal gyorsabban nő Európában, mint a teljes autópiac – leginkább a hagyományos szedánok és egyterűek rovására – így itt lehet a legnagyobbat fogni most, de a baj az, hogy ezt a konkurencia is épp ilyen jól látja. Ráadásul arra is van esély, hogy a Škoda Rapid-Seat Toledo pároshoz hasonlóan az új Seatnak is lesz új Škoda megfelelője – ami azt illeti, hallottunk is ilyesmiről mostanság – viszont egy ilyen házon belüli ikertestvér nem használna igazán a szabadidő-Seat piaci kilátásainak.

A típus nevéről egyelőre mindenki csak találgat. Korábban hallottuk már Azteca és Tecta néven említeni, a francia oldal viszont Aran-ként említi az autót, de biztosat egyelőre nem tudni.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!