2016.02.20. 09:57

Eddig nem látott színezési trükkökkel és formákkal kísérletezve készítették el az Opel mérnökei az új GT tanulmányt. A kis sportkocsi igen merészre sikeredett, és bár valószínűtlen, hogy valaha is egy az egyben gyártásba mehet, de néhány megoldás átvétele nagy lökést adhatna a márkának. A GT-ről sokat tudtunk már eddig is, de a belteréből még nem sokat mutattak.

Egészen mostanáig, ugyanis alig több mint egy héttel a Genfi Autószalon nyitánya előtt közzétették a hivatalos képeket. Ami a fotókat nézegetve elsőre szemet szúrhat, az nem más, mint a gombok teljes hiánya. Ehelyett érintőképernyővel és hangvezérléssel adhatjuk ki utasításainkat, kicsit visszaköszön tehát a Knight Rider című sorozat KITT névre hallgató Pontiacje.

A szélvédő egészen a sofőr és utasa fölé ível, így egészen világos a belső tér. Emellett pedig a kilátás is kiváló, ez pedig a versenypályás csapatást is megkönnyítheti. A hagyományos visszapillantó tükröt monitorral és tolatókamerákkal váltották ki. A műszerek a sebesség és a fordulatszám mellett mutatják a navigációt, a fogyasztást és a járműre ható erőket is.

Az új Opel GT-t először a Genfi Autószalonon láthatja a nagyközönség. Akkor az eddigieknél is részletesebb betekintést nyerhetünk majd abba a tanulmányba, amely fontos lépést jelenthet a márka fellendülésében. Mindehhez persze a sorozatgyártású modellekben is bátran kell nyúlni az ötletes megoldásokhoz.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, Párizs, London, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Csoportos Hajóutak

Ahány kikötő, annyi felfedezés, tengeri hajóutak sok látnivalóval és pihenéssel.