A legkelendőbb Volkswagen: egy kolbász?

2016.02.21. 13:23

A Volkswagennek tavaly nem volt könnyű éve. Bár összességében még mindig a világ második legnagyobb autógyártójának számítanak a Toyota mögött, a második félévben azonban – részben a dízelbotrány miatt – visszaestek az eladások. Ez azonban nem jellemző minden szegmensre.

A legtöbben talán nem is tudják, de a Volkswagen sült kolbászban is utazik. Egészen pontosan a currywurst nevű fűszeres változatot készítik évtizedek óta Wolfsburgban. A központi autógyárnak tehát van egy saját hentesüzeme is, ahol nagy volt a pörgés 2015-ben.

Miközben a járműeladások visszaestek, a sült kolbásznál nem volt szó ilyen tendenciáról. Sőt több mint egymillióval több ilyen húskészítményt adtak el, mint egy esztendővel korábban. Az ehhez ajánlott, szintén fűszeres ketchup is jól fogyott. Na persze a bevételek nagyobb része még mindig az autókból származik.

A kolbászkülönlegesség egyébként a Volkswagen gyáregységeiben, több szupermarketben, sőt a Wolfsburg labdarúgócsapatának stadionjában is kapható. Egyes kereskedések pedig minden megvásárolt VW-hez adnak egy csomaggal belőle.