A 911 Turbónál is drágább az új NSX

2016.03.06. 16:39

Napjaink egyik legjobban várt autója kétségkívül az új Honda NSX. Technikai paramétereiről, külsejéről már lényegében mindent tudunk, hamarosan pedig már akár az utcán is találkozhatunk vele. Na persze nem minden kilométeren ilyen sportkocsi jön majd szembe, hiszen egyáltalán nem lesz olcsó.

Ezt persze eddig is lehetett már sejteni, az egyesült államokbeli árat pedig korábban nyilvánosságra is hozták. Akkor negyvenötmilliós indulóárról beszéltek, most pedig már az európai összegeket is bejelentették. Németországban például 180 ezer eurót (55 millió forintot) kérnek el érte. Bő ötezer euróval többet, mint amennyit egy Porsche 911 Turbóért kell fizetni. Nagy-Britanniában 130 ezer font, azaz 51 millió forint kerül az árcédulára.

Persze még így is olcsóbban ki lehet majd jönni, mintha valaki a 001-es alvázszámú NSX-et szerette volna megkaparintani. Azt ugyanis bő 330 millió forintnyi összegért árverezték el idén januárban. Természetesen gyűjtőhöz került, méghozzá ahhoz a Rick Hendrickhez, aki az első Corvette Z06 Coupét, az első Corvette Stingray C7-et és a szintén első Camaro ZL1-et is magáénak tudhatja.

Rendeléseket Európában áprilistól vesznek majd fel. Azok a szerencsések, akik a kiválasztási folyamat során sikerrel szerepelnek, várhatóan ősszel vehetik majd át új Honda NSX-üket.